Als je vaak outdoor, in de bergen, bij de zee of juist op uitgestrekte vlaktes bent, dan weet je hoe belangrijk goede kleding en spullen zijn. Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. 

Ben je op zoek naar goede slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere outdoorartikelen? Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Een bedrijf dat letterlijk is ontstaan op een zolderkamer, daar houden we van. Zo is het ook bij het van oorsprong Australische Sea to Summit, want Roland Tyson begon in 1983 op 17-jarige leeftijd op z’n jongenskamer met het maken van outdoorkleding en -gear op een oude industriële naaimachine.

Al snel ontwierp hij ook voor andere Australische avonturiers en in 1991 deed hij dat voor een bijzondere expeditie: een tocht van ruim 1100 kilometer van zeeniveau naar de Mt. Everest op 8.848 meter hoogte. Toen bedacht Tyson ook meteen de pakkende naam ‘Sea to Summit‘!

De allerbeste producten

Weten welke producten Sea to Summit allemaal maakt? Hieronder een helder overzicht.

  • Tenten, tentaccessoires en tarps/shelters
  • Tassen zoals dry bags en compression sacks
  • Slaapzakken, slaapmatjes, liners en hangmatten
  • Keukengerei, potten & pannen en andere zaken om te eten tijdens het kamperen
  • Allerlei handige accessoires, van sneldrogende handdoeken tot packing cubes, toilettassen, insectenwerende spullen en bescherming tegen de regen

Een overzicht van alles wat je (nog niet wist dat je) nodig hebt, zie je hier.

Duurzaamheid

Als je houdt van het buitenleven, dan wil je daar iets voor terugdoen. Sea to Summit werkt daarom hard om hun ecologische en sociale impact te verbeteren. Dat doet het merk bijvoorbeeld door het verkleinen van de hun ecologische voetafdruk.

Ze streven ernaar de milieu-impact van producten te verminderen door het gebruik van gerecyclede materialen, PFC-vrije waterafstotende behandelingen te doen en door de certificering volgens de Responsible Down Standard (RDS). Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare verpakkingen. 

Maar ook de zorg voor mensen is belangrijk en dus goede arbeidsomstandigheden voor iedereen in de productieketen. Tot slot ondersteunt Sea to Summit een aantal non-profitorganisaties die een positieve invloed hebben op mensen en de planeet. 

Sea to Summit ook te koop bij Twinseasons

Wintersport- en Outdoor-specialist Twinseasons in Groningen verkoopt alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie of wintersport. De ervaren medewerkers kunnen je adviseren bij al je vragen en outdooruitdagingen. Zij verkopen de beste outdoormerken, waaronder Sea to Summit. Natuurlijk in de winkel, maar vanzelfsprekend kun je ook online bestellen via de website.

Meer weten en de hele collectie van Sea to Summit bekijken? 

Check ook de website van Twinseasons.

Hoofdfoto: Sea to Summit Australia

(Visited 675 times, 1 visits today)