Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Vanavond zal de meteorenzwerm Perseïden weer verschijnen. De piek van deze meteorenzwerm zal vanavond vanaf 19:00 en komende nacht zijn. De “vallende sterren” is eigenlijk veel stof en steen afkomstig van kometen. Deze verbranden in de dampkring en zo zien wij de “vallende sterren”.

Vanuit het westen zullen er opklaringen komen dus de kans is het grootste aldaar. Later in de nacht zal de bewolking weer toenemen vanuit het westen. Al met al een prima kans om toch een aantal te bekijken en snel een wens te doen.

Bij goed en helder weer zijn er ongeveer zo’n 130 vallende sterren te bewonderen. Verwachting is dat dit deze keer rond de 80 zal zijn. Om ze te bekijken moet het natuurlijk wel donker zijn. Tevens zul je naar het noordoosten moeten kijken boven de horizon. De meeste kans heb je zo tussen 00:00 en 03:00. Omdat de “zomerse” avonden nog veel licht tot in de avonduren brengen zul je dus rond dat tijdstip je bed uit moeten gaan. Helemaal goed te zien zal het zijn als de maan om 01:35 onder zal gaan en de hemel zwart wordt.

Sta jij met je “video” camera in de aanslag? Stuur dan jouw foto of video naar info@alpenweerman.nl. Wij zijn ook razend benieuwd naar dit jaarlijks terugkerende fenomeen.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 72 times, 1 visits today)