Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanavond zal de meteorenzwerm Perseïden weer verschijnen. De piek van deze meteorenzwerm zal vanavond vanaf 19:00 en komende nacht zijn. De “vallende sterren” is eigenlijk veel stof en steen afkomstig van kometen. Deze verbranden in de dampkring en zo zien wij de “vallende sterren”.

Vanuit het westen zullen er opklaringen komen dus de kans is het grootste aldaar. Later in de nacht zal de bewolking weer toenemen vanuit het westen. Al met al een prima kans om toch een aantal te bekijken en snel een wens te doen.

Bij goed en helder weer zijn er ongeveer zo’n 130 vallende sterren te bewonderen. Verwachting is dat dit deze keer rond de 80 zal zijn. Om ze te bekijken moet het natuurlijk wel donker zijn. Tevens zul je naar het noordoosten moeten kijken boven de horizon. De meeste kans heb je zo tussen 00:00 en 03:00. Omdat de “zomerse” avonden nog veel licht tot in de avonduren brengen zul je dus rond dat tijdstip je bed uit moeten gaan. Helemaal goed te zien zal het zijn als de maan om 01:35 onder zal gaan en de hemel zwart wordt.

Sta jij met je “video” camera in de aanslag? Stuur dan jouw foto of video naar info@alpenweerman.nl. Wij zijn ook razend benieuwd naar dit jaarlijks terugkerende fenomeen.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 75 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer