Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vanavond zal de meteorenzwerm Perseïden weer verschijnen. De piek van deze meteorenzwerm zal vanavond vanaf 19:00 en komende nacht zijn. De “vallende sterren” is eigenlijk veel stof en steen afkomstig van kometen. Deze verbranden in de dampkring en zo zien wij de “vallende sterren”.

Vanuit het westen zullen er opklaringen komen dus de kans is het grootste aldaar. Later in de nacht zal de bewolking weer toenemen vanuit het westen. Al met al een prima kans om toch een aantal te bekijken en snel een wens te doen.

Bij goed en helder weer zijn er ongeveer zo’n 130 vallende sterren te bewonderen. Verwachting is dat dit deze keer rond de 80 zal zijn. Om ze te bekijken moet het natuurlijk wel donker zijn. Tevens zul je naar het noordoosten moeten kijken boven de horizon. De meeste kans heb je zo tussen 00:00 en 03:00. Omdat de “zomerse” avonden nog veel licht tot in de avonduren brengen zul je dus rond dat tijdstip je bed uit moeten gaan. Helemaal goed te zien zal het zijn als de maan om 01:35 onder zal gaan en de hemel zwart wordt.

Sta jij met je “video” camera in de aanslag? Stuur dan jouw foto of video naar info@alpenweerman.nl. Wij zijn ook razend benieuwd naar dit jaarlijks terugkerende fenomeen.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 78 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier