Vanavond zal de meteorenzwerm Perseïden weer verschijnen. De piek van deze meteorenzwerm zal vanavond vanaf 19:00 en komende nacht zijn. De “vallende sterren” is eigenlijk veel stof en steen afkomstig van kometen. Deze verbranden in de dampkring en zo zien wij de “vallende sterren”.

Vanuit het westen zullen er opklaringen komen dus de kans is het grootste aldaar. Later in de nacht zal de bewolking weer toenemen vanuit het westen. Al met al een prima kans om toch een aantal te bekijken en snel een wens te doen.

Bij goed en helder weer zijn er ongeveer zo’n 130 vallende sterren te bewonderen. Verwachting is dat dit deze keer rond de 80 zal zijn. Om ze te bekijken moet het natuurlijk wel donker zijn. Tevens zul je naar het noordoosten moeten kijken boven de horizon. De meeste kans heb je zo tussen 00:00 en 03:00. Omdat de “zomerse” avonden nog veel licht tot in de avonduren brengen zul je dus rond dat tijdstip je bed uit moeten gaan. Helemaal goed te zien zal het zijn als de maan om 01:35 onder zal gaan en de hemel zwart wordt.

Sta jij met je “video” camera in de aanslag? Stuur dan jouw foto of video naar info@alpenweerman.nl. Wij zijn ook razend benieuwd naar dit jaarlijks terugkerende fenomeen.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 86 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer