Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Veel zon en blauwe lucht

Na de sneeuwval van afgelopen weekend in Oostenrijk is het nu overal in de Alpen prachtig weer. Dit dankzijn een groot bolwerk van hogedruk wat met de as eigenlijk pal bij de bergen ligt. Hierdoor is er veel zon en staat er nauwelijks wind. Hogerop staat er vanzelfsprekend iets meer wind dan in de dalen, maar ook hogerop stelt de wind niet veel voor. Wel is er door de rustige omstandigheden kans op nevel die in de dalen blijft hangen en maar moeilijk oplost. Echter bovenop de bergen zal de lucht staalblauw zijn en de zon volop schijnen!

De synoptische situatie zoals deze morgen boven Europa wordt voorzien. Een groot bolwerk van hogedruk met kern direct bij de bergen: kaiserwetter. Bron KNMI.

De temperaturen liggen overdag hierbij rond het vriespunt in de wintersportgebieden in Oostenrijk en Zwitserland. Op de pistes hogerop vriest het vooral licht. In de nacht vriest het vooral matig en lokaal ook streng. In de Dolomieten is het iets zachter, daar komen we licht in de plus met op de warmste plekken een graad of 4. Tot en met donderdag handhaaft dit weertype zich en zien we per dag geen grote verschillen. In de bergen is het daarmee genieten van prachtige wintersport condities. Alpenweerman is deze week in Hochjoch en Golm in Montafon-Brandertal (Oostenrijk). Ons teamlid Marco heeft een prachtige beelden gemaakt. Geniet mee van de condities daar!

Alpenweerman met kaiserwetter in Montafon, Oostenrijk!
Kaiserwetter! Video van Marco Mienis.
Prachtige wintersport condities op de pistes bij Montafon in Oostenrijk. Video van Marco Mienis.

Vrijdag roer om, nieuwe sneeuw door Nordstau

Op donderdag komt de kern van het hogedruk bastion in beweging en schuift deze richting het westen. Een dominant hogedrukgebied komt te liggen op Atlantische oceaan met de kern ten westen van Frankrijk. Hierdoor komt er een noordwestelijke stroming op gang met koudere lucht. We gaan hiermee vrijdag op herhaling van afgelopen zaterdag wat betreft sneeuwval. koude vochtige lucht botst op het noordelijke Alpenmassief en doordat de lucht moet stijgen gaat deze condenseren en dus neerslag opleveren. Er zou weleens veel sneeuw kunnen vallen, dus blijf de berichten volgen als u nog op reis moet.

Voor details en exacte hoeveelheden is het nog wat te vroeg. Voor nu lijkt het in de nacht naar vrijdag intensief te gaan sneeuwen aan de noordzijde. De vorstgrens ligt tussen de 1000 en 1500 meter waardoor ook de dalen aan kunnen gaan witten. De sneeuwval neemt qua intensiteit op vrijdag af, maar het lijkt wel te blijven sneeuwen de hele dag. Totaal zal er aardig wat kunnen gaan bijvallen. Maar nogmaals, voor de details moeten we nog even afwachten.

Blijf ons volgen op Alpenweerman en mocht u in de bergen zijn, of erheen gaan. Geniet ervan! Graag tot het volgende bericht met daarin uiteraard aandacht voor de sneeuwval op vrijdag. Groet Sebastiaan.

Als afsluiter, genieten!
(Visited 1.570 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier