Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de Alpen liggen aan de zuidflank van een krachtig hoog met kern boven Ierland. Met een noordoostelijke hoogtestroming wordt droge en vooral in de oostelijke Alpen eerst nog vrij koele lucht aangevoerd. Donderdag koerst een hoogtelaag richting de Alpen en afhankelijk van de precieze koers kan het voor meer bewolking en eventueel ook wat neerslag gaan zorgen.

foto frontpage: Visp -Oberwallis -photocredit Patrick Henzen

Gisteren hadden we in vrijwel het gehele Alpengebied te maken met fraai lenteweer. Afgezien van wat overtrekkende hogere bewolking (sluierbewolking) was het overal zonnig. De aangevoerde lucht vanuit het noordoosten was van origine vrij koel maar door de al vrij sterke zonnestraling konden de temperaturen toch nog lekker oplopen. Wel stond er met name in de oostelijke Alpen een stevige tot harde doorstaande wind die het er voor het gevoel niet echt aangenamer op maakte.  Het warmst werd het gisteren in het Zwitserse Ticino en in Oberwallis waar het kwik lokaal tot bijna 23° steeg. In Oostenrijk werd het in Süd Tirol lokaal bijna 22 graden. Koeler met vooral ook veel wind gisteren in de oostelijke delen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 417 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer