Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Na de bekendmaking van de winter comeback nu iets heel anders. De prijzen van een skipas rijzen de pan uit. Voor een gemiddelde skipas voor 6 dagen betaal je tussen de €260.- en €300.-. Dit zijn echt bedragen wat je achterover doet slaan. Ik heb even om me heen gevraagd en op de vraag of wintersport te duur is, krijg ik veel al het antwoord; “Ja, zeer zeker.”

Wanneer ik ze dan vertel dat er vele investeringen worden gedaan in liften, pistes, sneeuwkanonnen, accomodaties blijft het antwoord het zelfde. “Een gebied met wat oudere liften is ook €279.- voor 6 dagen Marco. Ik wil graag een keer met mijn kinderen op wintersport, zij zijn nu 11 en 13. Dan ben ik voor 1 week meer dan €1.000.- kwijt aan enkel de passen. Ik weet nog dat ze €160.- waren. Ondenkbaar nu”.Maar niet overal hoeft dit het geval te zijn. Er zijn kleinere gebieden met 60km piste, prima, betaalbare accomodaties en goedkopere skipassen. Ook omdat er een flinke vergrijzing speelt is ook een ‘winterwonder wandelen’ erg in trek bij de wat oudere wintersporters. (eerdaags een prachtige review daarover). Opa en oma gaan regelmatig met hun kinderen mee en zorgen voor oppas van de kleinkinderen. Zij zoeken juist die kleinere gebieden op met de mooie wandelwegen die gecreëerd worden. zoals een Reith im Alpbachtal, Meiringen-Hasliberg in het Berner Oberland of Arraba in Italië. Ook sneeuwschoen wandelen en sauna etc komt al meer in trek naast het snowboarden of skiën.

Je zal concessies moeten doen wanneer je zoekt naar een iets goedkoper gebied en dat je soms nog in een open lift zit. Maar zeg nou zelf, hoe verwend zijn we geworden zeg. Persoonlijk is mijn wintersportplezier niets veranderd dan dat van 20 jaar geleden toen alle liften nog open waren en niet verwarmd. Hoe dan ook valt en staat alles met het weer, wat we niet in de hand hebben. Kijk echt eens meer naar de kleinere pareltjes uit de Alpen, ze zijn er echt nog. Meer dan genoeg.

Daarnaast zijn er ook tal van aanbiedingen in diverse gebieden. Vooral in Italië kan je mooie aanbiedingen vinden waarbij je bijvoorbeeld bij het boeken van een verblijf een gratis skipas krijgt. Zo bespaar je al een grote kost. Het is een beetje zoeken, maar een leuk overzicht van de beste aanbiedingen vind je hier.

(Visited 1.738 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier