Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

‘Siebenschläfertag’,… 27 juni de dag dat in de christelijke wereld wordt stil gestaan bij de ‘7 slapers’ van Ephesus. Ik zou deze dag hier natuurlijk niet noemen als 27 juni geen meteorologische betekenis zou hebben. Het weer op 27 juni en de dagen daarna heeft een redelijk grote voorspellende waarde voor het weer in de maanden juli en augustus in onze regio,… de 7 weken na Siebenschläfertag. De meteorologische elite denkt daar overigens vaak anders over, maar behoor je tot de categorie bijenknuffelaars en liefhebbers van de ‘Bauernregel’ zoals ik, dan zijn dagen als deze interessant. En niet om het een of ander, kijkend naar de statistieken blijkt de voorspellende waarde van Siebenschläfertag 60 tot 80 % juist te zijn. De bandbreedte in voorspellingswaarde heeft te maken met de regio. Regio Munchen scoort bijvoorbeeld rond de 80%. Dan nog maar even een paar boeren ‘wijsheden’ rond de Siebenschläfertag:

 • Ist der Siebenschläfer nass, regnet’s ohne Unterlass.
 • Scheint am Siebenschläfer Sonne, gibt es sieben Wochen Wonne.
 • Wenn’s am Siebenschläfer regnet, sind wir sieben Wochen mit Regen gesegnet.

[/fusion_builder_container]

(Visited 62 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Het is weer zo ver,…! update uit het Salzburgerland”

 • Cornelis J.Schellevis
  27 juni 2016 at 19:13

  Volg alles met belangstelling, heb geen vooruitziende blik maar volgens mijn weerstation wordt het in ieder geval de komende week toch wat wisselvallig met denk ik meer zonmomenten dan regen. Zeg maar een gemiddelde zomer. Maar daar is toch niets mis mee!!!!!!

  • Rob Schellevis
   27 juni 2016 at 21:37

   Nee is op zich niets mis mee pa maar een beetje meer ‘summerfeeling’ zou niet slecht zijn 🙂 ,… zoiets als afgelopen jaar, 8 weken lekker zomerweer met maar 1 of 2 keer een kleine dip,… lekker hangmat, goed boek, barbecue,… ik ben er klaar voor, laat maar komen dat mooie weer 🙂

Comments are closed.