Introductie Daniel Ottersbach, Alpenweerman Ski Guide / Golfer en Makelaar

De afgelopen week waren we samen met Daniel Ottersbach onderweg in skigebieden van Zermatt, Cervinia en Valtournenche (zie eerdere verslagen hier op de site).

Mede doordat Daniel die dit gebied als ook de andere ski gebieden in Wallis als geen ander  kent konden we onder zijn professionele begeleiding te midden van de Walliser 4000 -ers  onbezorgd genieten van honderden kilometers aan pistes, fenomenale panorama’s en heel bijzondere (apresski) plekjes.

Alpenweerman is verheugd dat Daniel zich bij het Alpenweerman team heeft aangesloten en we van zijn expertise gebruik kunnen maken. Een introductie;

Algemeen

Brig ligt in het hart van het zonnige Oberwallis omgeven door 41 4000-ers. De stad  zelf ligt op 700 meter en is makkelijk en vooral snel via de Neat tunnel (Bern-Brig  1 uur) of autotrein bereikbaar . Talrijke Skigebieden liggen onmiddellijke in de  buurt.

De bestemmingen Aletscharena, Belalp en Rosswald zijn binnen 10 minuten bereikbaar. De bestemmingen Zermatt, Saas Fee, 4 Valées, Crans Montana, Porte du Soleil en vele andere Skigebieden bevinden zich in een radius van ca 1 uur. Graag organiseren wij in deze regionen onbezorgde toeren samen met Daniel.

Op pad met Daniel

Lente ski en Golf
Nog een highlight voor de golfers: Vanwege het milde klimaat in het dal van de Rhone liggen de golfvelden vanaf maart in Leuk  (30 min van Brig), Siders (35 min) en Sion (40 min) er weer frisgroen bij.

Een optimale combinatie is om  ´s morgens op de skipisten  meestal rond de 3000 meter hoog in de buurt te genieten om  dan ´s middags bij milde temperatuur  een partijtje Golf te spelen. Graag organiseren en plannen wij ook deze combinatie(s)


Lente skiing  en in de middag een potje golf! 

Het aanbod bij slecht weer momenten is ook breed. In de buurt is het beroemde Thermalbad Brigerbad  met een lange waterglijbaan.  Verschillende sportmogelijkheden zoals tennisvelden, een nieuwe ijs en curlinghal, bowling, paintball of bioscoop garanderen bij slecht weer veel  plezier.

Vanwege de zeer goede verkeersverbindingen  is  de metropool Milaan  binnen 2 uur te bereiken met een sneltrein.  Op de route  ligt het Lago Maggiore en is binnen een uur bereikbaar.

Samengevat is het grote voordeel van de bestemming Brig-Naters de centrale ligging. Voor  hartstochtelijke skiërs een droom. Iedere dag verschillende skigebieden ontdekken, nooit op dezelfde pisten skiën! En wilt u een keer niet op de piste  dan zijn er ontelbare mogelijkheden de tijd op een andere manier door te brengen.

Graag organiseren we alles voor een onbezorgd (ski) verblijf ;  heen en terugreis van  de skigebieden, begeleiding op de meest spectaculaire pisten en de beste restaurants. Skipassen en vervoer om tijd te sparen. En als hartstochtelijke golfer plannen we graag een dag met de combinatie ski en golf.

Meer weten!
Check dan ook deze link!

Oja, Daniel is naast dit alles ook als makelaar actief dus ook op dit gebied kan hij in samenwerking met Alpenweerman ons van dienst zijn (daarover later dan meer)

Intro Skolido / 

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

 


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen – Toenemend onbestendig en “onderkoeld” lenteweer
Volgend artikelLage Landen – Wisselvalliger en wat kouder, maar wat heeft de Paashaas in petto?
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.