Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weerbericht Innsbruck – Na een paar mooie herfstdagen trekt vandaag een koufront over en zorgt voor een weersverandering. De temperatuur daalt en in de bergen wordt sneeuw verwacht. In Innsbruck regent het, maar vanaf 1500m dalend naar 1200 m kan vannacht en morgen sneeuw vallen. 

Vandaag begon de dag met volop zon in Innsbruck. Net als gisteren was het weer een prachtige herfstdag. De bladeren beginnen steeds meer te verkleuren en hier wordt dan gesproken van Goldener Oktober. Met een naderend koufront kwam daar in de loop van de dag echter verandering in. De bewolking nam steeds meer toe in de loop van de middag en later begon het te regenen.

Een prachtig plaatje genomen door Remco Graas gisteren van de Inn. Met deze mooie herfstkleuren mag gesproken worden van Goldener Oktober.

Heerlijke beelden van de Stubaier Gletsjer gisteren. Hier gingen weer een aantal extra pistes open. De pistes liggen er goed bij en ook de komende dagen met de verwachte sneeuwval zal dat alleen nog maar beter worden.

Op dit moment regent het in Innsbruck, maar hogerop valt de neerslag in de vorm van sneeuw. De hoge bergtoppen rondom Innsbruck kleuren langzaam wit. De sneeuwval grens daalt richting 1500-1200m. De neerslag zal vannacht aan blijven houden, maar neemt in intensiteit langzaam af.

Cumulatieve neerslag voor de komende uren (COSMO-DE, via DWD.de)
Koude lucht stroomt vanuit noordelijke richting naar de Alpen. Het gaat flink afkoelen dit weekend (temp. anomalie, zondag 11 okt. via WXcharts.com)

Morgen blijft het overwegend bewolkt en valt er nog meer neerslag. In totaal kan er zo’n 10 tot 20 cm vallen hogerop. In de middag trekken de buien verder weg richting het zuidoosten, maar de zon zal zich niet tot nauwelijks laten zien. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1200 m en het is duidelijk een stuk frisser dan de afgelopen dagen. In de bergen zullen waarschijnlijk weer winterse plaatjes te zien zijn.

Maandag blijft het overwegend bewolkt en een regenbui is niet uitgesloten. Het blijft aan de frisse kant met temperaturen in Innsbruck die niet boven de 10 graden uitkomen.

Dinsdag en woensdag krijgen we te maken met een weersverbetering. De zon laat zich weer vaker zien dankzij de invloed van hoge druk. Er staat weinig wind en in de ochtend kan het daardoor nog mistig en nevelachtig zijn.

Weersverwachting voor de komende dagen in Innsbruck 580 m (bron: Bergfex.at)

Vooruitzichten
Na een paar mooie herfstdagen gaan we dit weekend over naar een meer winterse setting. De winter komt steeds dichterbij en dat merken we. Het is steeds kouder en winterse plaagstootjes brengen vaker sneeuw tot lagere hoogten. In Innsbruck is het nog spannend wat er gaat gebeuren met de skigebieden. Bij het populaire skigebied is het nog een vraag of ze open gaan, maar de verwachtingen zien er positief uit dat de gebieden hier allemaal opengaan. We houden je op de hoogte!

Hieronder nog een paar winterse webcambeelden. De hoge bergtoppen in de omgeving van Innsbruck boven de 2000 m kleurden langzaam wit vlak voordat de zon onderging…

(Visited 229 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier