Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht Innsbruck – dit weekend zorgt een krachtige Südstau voor veel neerslag in de Alpen. Ook in Innsbruck in Tirol is al veel neerslag gevallen. In de bergen sneeuwt het nog altijd flink door en zorgt de vele sneeuwval voor chaos. Modderstromen, afgesloten wegen en het lawinegevaar is flink gestegen.

Föhnstorm, sterk wisselende sneeuwvalgrens en lawinegevaar

Voorafgaand aan de grote neerslaghoeveelheden stak op vrijdag een krachtige Südfohn op. Op de Patscherkofel (2247 m) werden windsnelheden van bijna 140 km/u bereikt. Sinds vrijdagnacht is het begonnen met regenen/sneeuwen en dit gaat sindsdien onafgebroken door.

Heel veel sneeuw bij Sattelberg bei Gries am Brenner ten zuiden van Innsbruck. 5 dec. foto Remco Graas
Hoge windsnelheden op de Patscherkofel 2247m dit weekend. Snelheden van bijna 140 km/u werden bereikt.

De sneeuwvalgrens fluctueerd sterk tussen de 1500 m en 600 m dit weekend. Gisteren bereikte de sneeuwval tijdelijk ook Innsbruck, maar steeg afgelopen nacht weer flink en ligt inmiddels op ruim 1500 m. In de lagere delen is het een afwisseling van regen, sneeuw en ijzel. In de bergen valt veel sneeuw.

De vele sneeuwval brengt ook enige chaos met zich mee. Veel wegen zijn inmiddels afgesloten in Tirol en het lawinegevaar is flink gestegen. Zo is de Brennerpas richting Innsbruck op dit moment gesloten. Een overzicht van afgesloten wegen is op oe3.orf.at te vinden. Meer beelden van de sneeuwchaos zijn op TT.at te vinden.

Cumulatieve neerslag voor de komende uren (COSMO-DE model, brondata DWD.de)
Vanochtend vroeg lag de sneeuvalgrens op 1600 m bij Innbruck en viel de meeste neerslag in vorm van regen.
Komende uren gaat de sneeuwvalgrens weer flink dalen en sneeuwval tot in het dal kan opnieuw verwacht worden.

Op dit moment sneeuwt het nog altijd door in de bergen en gaan neerslaghoeveelheden richting recordhoeveelheden. De meeste neerslag wordt gemeten in Oost-Tirol, maar ook in Tirol worden neerslaghoeveelheden van ruim 100 mm gemeten. De Oostenrijkse weerdienst heeft inmiddels ook een bericht hierover uitgegeven (bron: ZAMG.ac.at)

Aanhoudende sneeuwval en stijgend lawinegevaar

Vanmiddag is de neerslagintensiteit tijdelijk afgenomen, maar de verwachting is dat deze in de loop van de avond weer toe zal gaan nemen en de sneeuwvalgrens daarbij ook weer omlaag gaat. Het blijft een afwisseling van regen, sneeuw en ijzel.

Weersverwachting Innsbruck komende dagen, via Kachelmannwetter.de
Webcambeeld Patscherkofel zondagmiddag, een tijdelijk rustigere weerfase met minder wind.
Sinds 3 dec. worden er weer lawineberichten uitgegeven door de lawinedienst in Tirol. Op dit moment is het lawinegevaar stijgend in de omgeving van Innsbruck. bron: https://lawinen.report/bulletin/latest

Morgen, maandag krijgen we te maken met een weersverbetering. De neerslagintesiteit neemt af en het koelt verder af. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en het blijft licht föhnig

Overmorgen, dinsdag blijft het overwegend droog en is het een afwisseling van bewolking en zon. Tegen de avond neemt de kans op winterse neerslag toe.

Woensdag en donderdag bereiken nieuwe lagedrukgebieden en bijbehorende storingen de regio Tirol. De temperatuur ligt laag genoeg waardoor de neerslag die valt voornamelijk in de vorm van sneeuw zal zijn.

Regnet’s an Sankt Nikolaus, wird der Winter streng und graus.

weerwijsheid: regen het met St. Nikolaus (Sinterklaas), dan wordt de winter streng en grijs.

Vooruitzichten – nog meer sneeuw?!

Zoals in het Alpenweerbericht vanochtend te lezen was blijft het de komende dagen koud en is nog meer sneeuw te verwachten. De neerslagintensiteit neemt af en koudere lucht bereikt na het weekend Innsbruck en omgeving. Richting volgend weekend en de dagen daarna lijken de hogedrukinvloeden weer toe te nemen. Mochten we de weerwijsheden geloven dan zou de regen dit weekend in Innsbruck betekenen dat we een strenge winter tegemoet gaan. We blijven het vervolgen!

(Visited 1.320 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer