Het is momenteel nog volop aan het na zomeren in de Alpen. Toch staan we bijna al met ons gevoel weer met één been in de sneeuw. Afgelopen seizoen had niet het einde van een wintersportseizoen wat we voor ogen hadden, maar gelukkig wordt het ieder jaar weer winter. Voordat het zover is hebben we natuurlijk eerst nog de prachtige nazomer en herfst periode in de Alpen. Een ieder weet dat dit werkelijk schitterende tijden kunnen zijn.Alles komt hier bijeen.

Met welk dorp kunnen we aankomende periodes beter aftrappen dan met de hoofdstad van de Alpen: Innsbruck. De regio Innsbruck bestaat uit Innsbruck-stad en 40 dorpen in de omgeving. De meeste dorpjes liggen in het Inntal. Sommige liggen op schitterende zonnige hoogplateaus zoals bijvoorbeeld het bekende Axamer Lizum.Short trip

Iemand die wel eens in de regio Innsbruck is geweest kan alleen maar beamen dat het een mix is van alles. In alle jaargetijden is het hier genieten. En dan moeten we vooral de kerstmarkten niet vergeten waarvoor je alleen al een citytrip zou doen. De gezellige restaurants en authentieke berghutten.

Ook nu zijn er nog mooie zomer aanbiedingen waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Mooie wandelingen kunt maken en even helemaal niets.
Al vanaf 55.- per persoon maak je samen momenten die je niet meer zult vergeten. Buiten dat is het in deze onzekere tijden om tot 5 dagen voor je vertrek je trip te annuleren. En met de Ski Plus City Pass zit je helemaal gebeiteld.

Innsbruck en Alpenweerman
Aankomend jaar zal Innsbruck de hoofdpartner zijn van Alpenweerman waar wij enorm trots op zijn. Het hart van de Alpen zal daarom regelmatig hier verschijnen voor u als lezer. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit blijven bieden die u van ons gewent bent. Het gehele jaar zal er ook een Alpenweerman ter plaatse zijn in de regio Innsbruck.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen – In rustigere vaarwater met nazomerse koers
Volgend artikelAlpen – Vleugje nazomer
Marco is sinds kinds af aan al verzot op de natuur. Voeg hier de Alpen en wintersport aan toe en je hebt de perfect match. Hij schrijft al sinds vele jaren zijn lekker weglezende artikelen voor Alpenweerman.

12 REACTIES

 1. Prachtig daar. Aantal weken geleden geweest en wat hebben we genoten. Je hebt er gewoon alles relatief dicht in de buurt zitten. Ook naar Kuethai gereden helemaal naar boven. Mooi om te zien een skigebied in de zomer. Liever zie ik het bedekt met een dik pak sneeuw. 😀

 2. Ik zeg “Nordkette / Karwendel” !!! Met als hoogste top de Kleiner Solstein (2637m) sneeuwzeker. Dat gaat geheid en zeker met de noordelijk aanstroming (Nordstau) weer een hoop mooi plaatjes opleveren. Dus kom er maar in straks @RoyMolenaar

 3. Schitterend gebied. Zeker voor gezinnen met kinderen. En prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde.
  Mooie samenwerking gewenst. Komt er ook nog een win actie?

 4. Lekker bezig toppers van Alpenweerman. Jullie geven veruit de beste berichtgeving voor de Alpenlanden. Betrouwbaar en accuraat. Kunnen velen nog wat van leren. Ik was altijd op wintersportweerman maar die website is compleet helemaal niks meer. Blij met Johann en zijn kornuiten. 💪🏻😊

 5. Hi Team,

  Innsbruck, goeie keuze! Mijn woonplaats!

  Ik zal wel een extra steentje bijdragen dan zo nu en dan met foto’s via whats app 🙂

  Ga vooral ook door met de gedetailleerde weerberichten. Het is altijd erg interessant om de kaarten te zien, de diverse verklaringen van de definities enz. Veel beter als een weerbericht van 2 minuten op TV met alleen wat zon en wolkjes. Met een beetje achtergrond informatie kun je het weer ook beter begrijpen!

  Nogmaals, keep it up!

  Cheers vanuit Innsbruck,
  Remco

  • Remco, wist niet dat jij in Innsbruck woont! Ik zou zeggen kom er maar in en wellicht kun je ons en onze volgers nog van vele mooie tips en plekjes voorzien. We pakken het graag mee!

   • Hi Johann,
    Ja, sinds 3 jaar woon ik hier! En ik ga hier niet meer weg 🙂 Precies om de redenen die hierboven staan beschreven ! Skiën, klimmen, trailrunnen, wandelen, gletschertouren, MTB..teveel om op te noemen. Je verveelt je inderdaad geen moment hier. Slecht weer bestaat hier niet, alleen slechte kleding en een luie geest 😉

    Ik zal wel wat doorsturen zo nu en dan via de whats app of e-mail!

    Gr. Remco

    • Hi Naamgenoot,

     Ik was 2 maanden geleden in Innsbruck. Prachtig. en ook de omliggende omgeving en bergen.
     Je mag altijd foto’s sturen, reisverhalen of iets in die geest. Super!

     Gr, Remco

Comments are closed.