Indra uit Kappl. Een blog maken…het lukt me wel!

Met een bakje thee op tafel, een leeg word document voor mijn neus ga ik proberen deze eerste Blog te schrijven. Mijn 16 jarige dochter kijkt me aan met deze grijns maar ik weet dat het me gaat lukken. De andere dochter ligt tevreden op de bank met een koptelefoon op haar hoofd, dus ik zeg niks en kijk haar ook niet aan.

UItzicht huis 17.04.16

Dan een blik naar buiten, buiten naar die hoge mooie berg tegenover ons huis. Ook wel de “Hausberg” genoemd. Het grote kruis op de top is door de nevel en miezer regen maar slecht te zien, maar het staat er wel!  
Een blik op de straat toont me dat we in April leven, geen geluid meer van stampende skischoenen op straat,  en ook het geluid van de sneeuwschuiver behoort weer even tot het verleden. Daarvoor in plaats komt er een mountainbiker voorbij, een wandelaar en stappen er een paar jongens uit de bus die toch nog zijn wezen skiën in Ischgl, misschien kan ik beter Aprés ski schrijven want ze zingen uit volle borst zodat het in de weide omtrek te horen is.

Als ik zo terugkijk was het een heerlijk winterseizoen, we begonnen met een echte groene kerst zoals we dat in Nederland kennen. Gelukkig wonen we op 1200 meter hoogte en zijn de mogelijkheden tot het maken van kunstsneeuw enorm gestegen de afgelopen jaren. De moderne techniek maakte het mogelijk dat we toch uitstekend konden skiën in december. De echte kou en sneeuwdump kwam in januari en de volgende maanden hadden we een wisselend weerbeeld. Een dag zon, een dag sneeuw met als gevolg dat de pistes er perfect bij lagen voor die heerlijke “schwung”!

Tsja, en dan nu regen, boven de 2000 meter wordt nog sneeuw voorspeld. 
Ik kijk weer naar buiten,  inmiddels is het geen miezerregen meer maar plenst het en denk ik aan de zon, die wellicht morgen in dit mooie Paznauntal weer zal schijnen……….

 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties