In de volle zon genieten van goede sneeuw? In het Stubaital kan het! De vier skigebieden in deze regio liggen op 1000 tot 3200 meter hoogte. Tot eind mei is de regio daarom sneeuwzeker, waardoor je ook buiten de klassieke wintermaanden een mooie skitrip maakt. Wat dacht je van skiën in je T-shirt, lunchen in de zon en gebruind terugkomen van je wintersport? En dat allemaal terwijl de pistes in goede conditie zijn.

Skiën in de lente

De vier hooggelegen skigebieden in het Stubaital zijn perfect om het wintersportseizoen af te sluiten en tegelijkertijd van de lentezon te genieten. Het hoogste skigebied is de Stubaier gletsjer, waar je tot eind mei van de pistes glijdt. Overdag ligt de temperatuur hier tussen de 8 en 12 graden, terwijl het er ’s nachts koud genoeg is om de sneeuw in goede conditie te houden. Ook op de pistes van Schlick 2000 vermaken wintersporters zich tot diep in het voorjaar. Hier kun je tot en met Pasen genieten van geprepareerde pistes en strakblauwe lucht. 

Bekijk hier de webcambeelden van het Stubaital voor een goed beeld van de actuele condities.

Voor alle leeftijden

In het Stubaital is in het voorjaar veel te beleven. Zo opent het Stubai Zoo Snowpark op 1 april de grote opstelling, waardoor het een van de grootste snow parks wereldwijd is. Op 12 februari en 2 april zijn hier de OSV Snowpark Days. Kinderen van 8 tot 16 jaar volgen dan gratis freestyle ski-en snowboardlessen.

Stubai Zoo op de Stubaier Gletscher. Foto: Steffen Vollert

Op de Stubaier gletsjer vind je direct bij bergstation Gamsgarten tot 21 april het BIG Family Kids and Youth Ski Camp. Deze plek biedt alles voor een onvergetelijke ervaring voor jonge skiërs: een slalompiste, een sneeuwkasteel, kleine hindernissen en nog veel meer.

Aantrekkelijke arrangementen 

Een wintersportvakantie die tot in de puntjes klopt: het kan met de arrangementen die het Stubaital biedt. Denk bijvoorbeeld aan de Stubaier Gletscherbetovering. Inbegrepen zijn twee tot zeven overnachtingen met ontbijt of halfpension in een vakantiewoning én een skipas voor het skigebied van de Stubaier Gletscher. 

Wil je in de lente vier dagen voor de prijs van drie skiën? Kies dan voor het Zonne-skiën 4=3 arrangement. Liever skiën in Schlick 2000? Dan is het Schlick 2000 ‘Firn Ski Hit’ arrangement wat je zoekt met twee tot vijf overnachtingen met ontbijt of halfpension in een vakantieappartement én een skipas.

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpen bestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, van wintersport met 65 afdalingen tot een zomer in de natuur. 

De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga. Wie ook in de zomer de sneeuw in wil, gaat naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Vanaf oktober tot mei is sneeuw gegarandeerd. De 3S Eisgratbahn is een ultramoderne lift die je razendsnel naar de top van de berg brengt. 

Meer informatie, aanbiedingen en evenementen vind je op www.stubai.at/nl/

(Visited 644 times, 1 visits today)