Algemeen:
Een hoog met kern boven de Britse eilanden strekt zich uit tot aan de Alpen. Met een noordoostelijke hoogtestroming stroomt koude en onstabiele lucht over de Alpen. Vandaag -Paasmaandag- trekt een storing (hoogtetrog) via Oostenrijk naar de Adriatische Zee en zal vooral de oostelijke Alpen met meer bewolking en neerslag beïnvloeden. In de oostelijke Alpen blijft het vervolgens nog tot het midden van de week (licht) onbestendig, daarna neemt, net als al in het westen, hogedruk de regie over.

Gisteren begon de dag op veel plaatsen met mooie brede opklaringen en deels was het zelfs onbewolkt. Door de dagelijkse gang (opwarming zon) ontstonden er echter in de Alpen steeds meer stapelwolken die lokaal het buien stadium bereikten. Meer buien vielen er zoals verwacht langs de centrale en ook oostelijke Alpenhoofdkam. In de loop van de avond en nacht klaarde het op en in de nacht kon flink afkoelen. De dag begint dan ook “onderkoeld” met op veel plaatsen lichte tot matige en lokaal bij heldere hemel en boven de sneeuw ook strenge tot zeer vorst. Glattalp  (1885m) in het Kanton Schwyz  (Zwitserland) meldt op dit moment maar liefst -25°!

[/fusion_builder_container]

(Visited 366 times, 1 visits today)

3 Reactie op “In oosten sneeuw(buien), elders zonnig”

 • Steven
  6 april 2015 at 13:07

  @Johann wij vanaf komende zaterdag nog een weekje naar Livigno. Dat het lente wordt met warmere temperaturen dat weten we maar blijft het dan ook zonnig of kunnen we ook regen verwachten. Bedankt alvast.

 • Johann
  6 april 2015 at 13:16

  @Steven -Ik dacht dat ik dat aan het einde toch duidelijk had vermeld

  -“Ook op de wat langere termijn verandert er niet veel aan de drukverdeling en een nieuwe kou inval is niet waarschijnlijk, het blijft gewoon lenteachtig met veel zon en hoge temperaturen!””

  Hogedruk regeert dus kleine neerslagkansen en wrs gewoon zonnig. Natuurlijk moeten we voor wat betreft die langere termijn nog wel een slag om de arm houden. Details mbt tot zon, windrichting, evt wolken(velden) zijn nu nog niet te geven. Komende dagen meer daarover.

 • Steven
  6 april 2015 at 14:23

  Ok Johann bedankt voor je reactie.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer