Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Een hoog met kern boven de Britse eilanden strekt zich uit tot aan de Alpen. Met een noordoostelijke hoogtestroming stroomt koude en onstabiele lucht over de Alpen. Vandaag -Paasmaandag- trekt een storing (hoogtetrog) via Oostenrijk naar de Adriatische Zee en zal vooral de oostelijke Alpen met meer bewolking en neerslag beïnvloeden. In de oostelijke Alpen blijft het vervolgens nog tot het midden van de week (licht) onbestendig, daarna neemt, net als al in het westen, hogedruk de regie over.

Gisteren begon de dag op veel plaatsen met mooie brede opklaringen en deels was het zelfs onbewolkt. Door de dagelijkse gang (opwarming zon) ontstonden er echter in de Alpen steeds meer stapelwolken die lokaal het buien stadium bereikten. Meer buien vielen er zoals verwacht langs de centrale en ook oostelijke Alpenhoofdkam. In de loop van de avond en nacht klaarde het op en in de nacht kon flink afkoelen. De dag begint dan ook “onderkoeld” met op veel plaatsen lichte tot matige en lokaal bij heldere hemel en boven de sneeuw ook strenge tot zeer vorst. Glattalp  (1885m) in het Kanton Schwyz  (Zwitserland) meldt op dit moment maar liefst -25°!

[/fusion_builder_container]

(Visited 353 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

3 Reactie op “In oosten sneeuw(buien), elders zonnig”

 • Steven
  6 april 2015 at 13:07

  @Johann wij vanaf komende zaterdag nog een weekje naar Livigno. Dat het lente wordt met warmere temperaturen dat weten we maar blijft het dan ook zonnig of kunnen we ook regen verwachten. Bedankt alvast.

 • Johann
  6 april 2015 at 13:16

  @Steven -Ik dacht dat ik dat aan het einde toch duidelijk had vermeld

  -“Ook op de wat langere termijn verandert er niet veel aan de drukverdeling en een nieuwe kou inval is niet waarschijnlijk, het blijft gewoon lenteachtig met veel zon en hoge temperaturen!””

  Hogedruk regeert dus kleine neerslagkansen en wrs gewoon zonnig. Natuurlijk moeten we voor wat betreft die langere termijn nog wel een slag om de arm houden. Details mbt tot zon, windrichting, evt wolken(velden) zijn nu nog niet te geven. Komende dagen meer daarover.

 • Steven
  6 april 2015 at 14:23

  Ok Johann bedankt voor je reactie.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer