Een heerlijke combinatie van stedelijke flair en alpiene natuur. Dat is Innsbruck! En daarmee is de de hoofdstad van Tirol bijna met geen enkele stad te vergelijken. Denk je eens in: in de ochtend een koffie in de stad en in een mum van tijd sta je middenin de natuur. De beroemde Bergisel bijvoorbeeld is zowat om de hoek. Daarvandaan heb je dan weer een mooi zicht op de Nordkette. En betrekt het weer? Dan ben je zo weer terug in de stad om een museum te bezoeken. Hoe veelzijdig wil je het hebben?!

Alle seizoenen zijn trouwens prachtig, dus het maakt niet uit wanneer je je vakantieplannen maakt. Geniet van de kleurenpracht in de herfst en vergaap je even later aan de wondere winterwereld. Of kom terug in het voorjaar wanneer de omgeving groen kleurt. En in de zomer vier je vakantie in de zon. Bovendien is er in én buiten de stad altijd wat te beleven. We zetten een paar tips voor je op een rij.

Je ziet de stad liggen vanaf je wandeling in de bergen © Innsbruck Tourismus / Mario Webhofer

Met de walks to explore leer je Innsbruck kennen

Een bijzonder leuk initiatief in Innsbruck en omgeving zijn de walks to explore. Dit zijn zeven verschillende themawandelingen, die je gewoon op eigen houtje kunt doen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de walk ‘Alpien-urbane perspectieven’? Je pakt dan vanuit de stad de Nordkettengondel naar 2.300 meter. Daar wandel je een duidelijk aangegeven route met prachtig uitzicht over de stad. Of je kiest voor ‘Diepe kloven en hoge schans’, naar de Bergiselschans en door de bijzondere Sillkloof. Voor elk wat wils en veel van de wandelingen zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Hier vind je alle wandelingen van Walks to Explore en kun je de routes downloaden

Copyright: Innsbruck Tourismus / Edi Groeger

Ontdek de stad Innsbruck

Hou je van sightseeing? Dan ga je lekker met een gids op pad! Doe bijvoorbeeld mee met een stadsrondleiding langs alle hoogtepunten van de stad. Denk aan het Middeleeuwse centrum van de stad, het beroemde huis met het Gouden Dak, de keizerlijke Hofburg en de oude stadstoren, of een uitstapje naar Slot Ambras. Met de Innsbruck Card is toegang tot de bezienswaardigheden trouwens gratis.

Hou je van kunst? Dan is de nieuwe themarondleiding ART Walks Innsbruck een aanrader.

Check hier de mooiste bezienswaardigheden van Innsbruck

Het beroemde Gouden Dak in het centrum van de stad. © Innsbruck Tourismus / Christof Lackner

E-biken in en rond Innsbruck

Genoeg gewandeld? Pak de fiets! Als echte Nederlander mag dat natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Al doe je dat hier dan wel op de mountainbike om de bergachtige omgeving te verkennen. Met een e-mountainbike kan dan ook zonder jarenlange ervaring of stalen conditie. Je maakt de mooiste tochten, direct vanuit de stad, zonder dat het écht zwaar wordt.

Natuurlijk zijn hier ook zoveel verschillende routes dat er altijd iets voor je bij zit. Wil je alleen een rondje om de stad, of zoek je juist een verre route? Het kan allemaal rond Innsbruck. Check waar je een e-bike kunt huren, hoe je ze snel weer oplaadt en wat je aan techniek en accessoires nodig hebt.

Beginners raden we aan om met een gids op pad te gaan. Die leert je de kneepjes van het vak wel. Met de Welcome Card is je e-biketocht met gids nog gratis ook!

Lees meer over e-biken in Innsbruck

E-BikeTour op de Patscherkofel © Innsbruck Tourismus / Erwin Haiden

Korting met de Welcome Card en Innsbruck Card

Ook interessant: vanaf 2 overnachtingen bij één van de deelnemende accommodaties krijg je de Welcome Card. Bij drie of meer is dat de Welcome Card Plus. En wie wil, koopt er een upgrade bij voor € 69 (kinderen van 4-14 jaar € 34,50) en maakt zo de gastenkaart tot “Welcome Card unlimited”. Het is handig om je vooraf even in de mogelijkheden te verdiepen. Je krijgt met de verschillende kaarten namelijk verschillende kortingen.

Bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer binnen de regio Innsbruck. In de zomer kun je mee met een wandeltocht of e-biketour onder leiding van een gids en krijg je korting bij e-bikeverhuurders, bij zwembaden en bezienswaardigheden. Met de Welcome Card plus krijg je ook nog eens vier gratis ritten met geselecteerde kabelbanen. De Welcome Card unlimited geldt als toegangskaart voor zeven andere topattracties in Tirol – buiten de grenzen van de regio Innsbruck.

Copyright: Innsbruck Tourismus / Edi Groeger

De Innsbruck Card werkt weer net iets anders. Die koop je wel zelf, en daarmee kun je gratis naar 22 musea en andere bezienswaardigheden, bepaalde berg- en dalritten bij geselecteerde kabelbanen, gratis openbaar vervoer en de Sightseer Hop on–Hop off bus.

Lees hier alles over de Welcome Card en de Innsbruck Card

© Innsbruck Tourismus / Mario Webhofer

Innsbruck iets voor jou?

En, heeft Innsbruck jouw hart al gestolen? Door de veelzijdigheid en het beste van twee werelden is de hoofdstad van Tirol echt een topbestemming voor een lang weekend weg, of juist een langere outdoorvakantie. Bovendien ben je er zo. Wij raden in ieder geval de trein aan. Overdag kun je met de ICE International (2x overstappen), of je reist ’s nachts én rechtstreeks met de Nightjet.

Vliegen kan natuurlijk ook, rechtstreeks naar het vliegveld van Innsbruck. Of pak de auto, het is zo’n 900 kilometer vanaf Utrecht.

Lees hier alles over Innsbruck

Hoofdfoto: Innsbruck Tourismus / Edi Groeger

(Visited 530 times, 2 visits today)