Het verschrikkelijke nieuws is tot ons gekomen dat onze vriend en collega Remco Graas afgelopen week is verongelukt tijdens een bergtocht. Het voelt onwerkelijk en we kunnen het eigenlijk nog niet echt geloven. Remco stond bekend om zijn enorme Alpine ervaring en kende de omgeving rondom Innsbruck bijzonder goed. In deze omgeving, in de ongereptheid en puurheid van de bergen was hij het liefst. Altijd had hij een uitgebreide voorbereiding voor hij de bergen in ging. Hij zorgde voor een goede planning, stippelde zijn route gedegen uit en stelde zich ook altijd op de hoogte van de weersverwachting.

We zullen Remco herinneren aan zijn enthousiasme en liefde voor de bergen, die hij via Alpenweerman ook aan velen heeft laten zien. Zijn prachtige foto’s zijn door een groot publiek gezien. Niet alleen op onze eigen kanalen, maar ook in diverse andere landelijke media, zoals hier.

Ook zette Remco zich in voor duurzaamheid, food sharing en natuur. Zoals bijvoorbeeld zijn verhalen over de mooie bergtochten, de Wim Hof methode en het verzamelen van zwerfafval in de bergen. We hopen dat hij velen heeft kunnen laten meegenieten van zijn avonturen, zoals wij dat ook deden. Remco had nog zoveel plannen voor geweldige avonturen.

Dankjewel Remco, je blijft een van ons, een vriend, en voor altijd in onze herinnering. Namens het team van Alpenweerman wens ik Remco’s nabestaanden kracht en sterkte met het verwerken van dit enorm verlies.


(Visited 4.463 times, 1 visits today)