Deze locatie in het noorden van Italië is een zegen. De herfstzon schijnt op de kleurrijke bossen en weiden. Schitterende natuur en zachte temperaturen nodigen uit tot wandelen. Een geweldige mix van ritselende bladeren, imposante bergen en zuivere berglucht. Op een van de mooiste zonneplateaus van Zuid-Tirol, op een hoogte van 1500 meter midden in het natuurpark Rittner Horn, is Hotel Tann een idyllische plek voor mensen die van de natuur houden en rust zoeken. De nieuwe Villa Tann maakt het hotel nog mooier met heerlijke suites om te onthaasten.

Hotel Tann is een wonderlijk toevluchtsoord dat de zintuigen prikkelt van wie duurzaam en goed op krachten wil komen. Haal diep adem tijdens de yoga op de berg, bezoek de ‘eilandjes in het bos’ voor een rustig samenzijn, bewonder het fantastische panorama in de buitensauna ‘Silva’ in het Tannpark en ga lekker luieren op de ligweide. Zwem een paar baantjes in het zoutwaterbad in de herfstzon.

Gelukshormonen

Geniet van het huisgemaakte ontbijt, warm uit de oven en knapperig vers. Hotel Tann activeert je gelukshormonen. Van begin oktober tot het eerste weekend van de advent is het tijd om te ‘törggelen’. Dan openen de herbergen en boerderijen hun deuren en serveren ze Zuid-Tiroolse lekkernijen en jonge wijn. Als je in het restaurant van Barbara Tann dineert, kun je het Alpijnse ‘superfood’ uit het Tann Wald proeven.

Wandelaars trekken vanaf het hotel het bos in, over alpenweiden en naar bergtoppen die getooid zijn in bonte herfstkleuren. Voor fietsers is Hotel Tann een ideaal startpunt voor prachtige tochten over het uitgestrekte zonneplateau van Ritten. Nordic walkers en lopers werken aan hun conditie op de vele mooie paden door de natuur. In de directe omgeving van het hotel liggen drie populaire maneges. Ze bieden ritten aan door het uitgestrekte bos- en weidelandschap, paardrijlessen en trektochten met paarden voor jong en oud.

Rust

Een ‘reis’ door het saunalandschap ‘Pinus Mugo’ zorgt voor een evenwicht tussen activiteit en ontspanning. Om in de juiste stemming te komen, is er het ‘Brotbad’: een saunagang bij 40 °C met de geur van vers brood geeft je een gevoel van geborgenheid. Het volgende niveau van welzijn bereik je met het 60 °C hete ‘Brechlbad’ met de kruidige aroma’s van het bos. In de ‘Zirbenstüberl’ van 90 °C verspreiden lokale houtsoorten hun onmiskenbare, aangename geur. Tijdens een Tann-ritme-ritueel met een volledige lichaamsmassage met kostbare bos- en weideoliën of een boskruidenbad in de houten kuip kom je pas echt helemaal tot rust.

In Hotel Tann, gelegen hoog boven Bolzano, voelt iedereen zich grenzeloos vrij. “Wij willen een thuis zijn voor alle mensen die rust zoeken, hun batterijen willen opladen, de schoonheid van de natuur met hun ogen en zintuigen willen fotograferen en in hun hart willen ontwikkelen”, filosofeert hotelmanager Barbara Untermarzoner.

Aanbiedingen

Gouden vakantie op 1500 meter (08.10–05.11.23)
 
7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 begeleide wandeling ‘Ritten erleben’, begeleide bostherapie, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf 1.029 euro

Herfstvakantie in Tann (15–26.10.23)
4=3 genieten van de herfst tegen een voordelige prijs – Prijs p.p. voor 4 overnachtingen: vanaf 507 euro

Yoga week (02–09.11.23)
7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 wandeling bij zonsopgang met yoga, dagelijks gevarieerd yogaprogramma met Andrea Wimmer, 6 yogasessies met Andrea Wimmer (2 uur yoga per dag, 6 dagen per week), begeleide bostherapie op maandag, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf 1.279 euro

Meer herfstaanbiedingen

Ga voor meer informatie en beschikbaarheid naar www.tann.it

(Visited 38 times, 1 visits today)