Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren hadden we te maken met hoge temperaturen, veel bewolking, weinig zon en föhn in het Salzburgerland. En ook vanmorgen lijkt hier nog geen verandering in te komen. Vanmorgen om 07.00 uur stond de thermometer al dik in de pluswaarden, 10 graden om precies te zijn en stond er buiten een zwoele wind. In het skigebied vanochtend vroeg ook waarden net boven het vriespunt en op dit moment wijst de themometer 3.6 graden aan. Natuurlijk heeft de Föhn invloed op de kwaliteit van de pistes. Gisteren waren de pistes bij ons op de Loferer Alm maar ook in buurdorp Waidring al in de voormiddag rijkelijk voorzien van ‚slush‘. Ook in de andere skigebieden in de regio zal dit gisteren niet anders geweest zijn. Voor vandaag lijkt hier niet direct verandering in te komen. Voor de aankomende dagen ziet het er allemaal weer wat beter uit.

[/fusion_builder_container]

(Visited 688 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Hoge bewolking, föhn en slush in het Salzburgerland”

 • Johann
  17 maart 2015 at 17:14

  Thx Rob, begint bij jullie ook behoorlijk “aper” te worden op de lagere hellingen. Zelfde beeld hier overigens in Oberwallis en met name de zuidhelliingen gaan nu aardig “lijden” tot grotere hoogte. Vanaf circa 1200 meter echter nog sneeuw genoeg. Vanaf 1800 met circ 79-90cm vnaf 2000 meter dan tussen de 100 en 350cm.

  • Rob Schellevis
   17 maart 2015 at 17:27

   Dalafdaling is nog goed te skien bij ons maar er komen nu wel ‘slijtplekken’ in. In het skigebied (zeg maar vanaf 1100 meter) nog hele goede condities en voldoende sneeuw. Ik ga er van uit dat we het seizoenseinde moeten kunnen halen!

Comments are closed.