Gisteren hadden we te maken met hoge temperaturen, veel bewolking, weinig zon en föhn in het Salzburgerland. En ook vanmorgen lijkt hier nog geen verandering in te komen. Vanmorgen om 07.00 uur stond de thermometer al dik in de pluswaarden, 10 graden om precies te zijn en stond er buiten een zwoele wind. In het skigebied vanochtend vroeg ook waarden net boven het vriespunt en op dit moment wijst de themometer 3.6 graden aan. Natuurlijk heeft de Föhn invloed op de kwaliteit van de pistes. Gisteren waren de pistes bij ons op de Loferer Alm maar ook in buurdorp Waidring al in de voormiddag rijkelijk voorzien van ‚slush‘. Ook in de andere skigebieden in de regio zal dit gisteren niet anders geweest zijn. Voor vandaag lijkt hier niet direct verandering in te komen. Voor de aankomende dagen ziet het er allemaal weer wat beter uit.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] De eerste ‘slijtplek’ op 640 meter hoogte in de dalafdaling vlak achter ons huis.


De zon zal weer meer te zien zijn, de föhn gaat langzaam liggen en met heldere nachten krijgen we ook weer wat meer kou in de bergen waardoor de pistes er zeker tot het middaguur goed bij zullen liggen. Kort samengevat, voor de aankomende dagen wordt bij ons vriendelijk voorjaarsweer voorspeld. Dus toch nog maar een paar keer gaan skiën,…… Niet iedereen vindt het skiën in ‚slush‘ of zoals we dat hier zeggen ‚Matsch‘ overigens plezierig. Toch is het niet zo moeilijk. Je maakt het jezelf al makkelijker door een iets bredere ski te gebruiken in deze tijd van het jaar. Zelf ski ik in deze periode altijd op een All Mountain Ski, die is net even breder dan een normale ski en blijft dus wat beter ‘drijven’ op de sneeuw. Daarnaast is het van belang dat je wat snelheid weet te houden en ruime gelijkmatige bochten draait. Korte agressieve bochten kun je beter bewaren voor de vroege uurtjes als er nog geen Matsch op de piste te vinden is. Of zoals een Engelse vriend van mij zei:  ‚Skiing slush is easy‘  find a Pub,…… take skis off,……. get raccooned! Veel plezier vandaag – Rob[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] ‚Skiing slush is easy‘
find a Pub,….. take skis off,….. get raccooned,…..[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

  1. Thx Rob, begint bij jullie ook behoorlijk “aper” te worden op de lagere hellingen. Zelfde beeld hier overigens in Oberwallis en met name de zuidhelliingen gaan nu aardig “lijden” tot grotere hoogte. Vanaf circa 1200 meter echter nog sneeuw genoeg. Vanaf 1800 met circ 79-90cm vnaf 2000 meter dan tussen de 100 en 350cm.

    • Dalafdaling is nog goed te skien bij ons maar er komen nu wel ‘slijtplekken’ in. In het skigebied (zeg maar vanaf 1100 meter) nog hele goede condities en voldoende sneeuw. Ik ga er van uit dat we het seizoenseinde moeten kunnen halen!

Comments are closed.