Hitte blijft Topshelf Open bespaard

Op 8 juni start het Topshelf Open tennis spektakel in Rosmalen en de voorbereidingen zijn in volle gang en voor een groot deel ook al afgerond. Dat geldt ook voor de weertechnische kant van het geheel. De voorbereidingen en testfase zit erop en zondag gaan we ter plekke op het Autotron in Rosmalen de Meteo-Point voorbereiden zodat we maandagochtend 8 juni direct van start kunnen gaan!

De afgelopen dagen konden we al berichten dat we met een zeer warme weerfase te maken gaan krijgen met temperaturen die tot boven de 30 graden zullen gaan oplopen. Deze thermische oppepper met tropische temperaturen zo kort voor het begin van het Topshelf Open staat nog steeds op de weerkaarten maar een hittegolf gaat het hoogst waarschijnlijk niet worden. De grote vraag is namelijk hoelang het veel warmere zomerse weer zal gaan aanhouden en of de warmte niet, zoals dat zo vaak in Nederland gebeurt wanneer ze zo snel komt, net zo snel weer wordt afgestraft met regen of zelfs knallende onweersbuien. Een andere vraag die we ons moeten stellen is of we wel blij zijn met temperaturen van boven de 30 graden en een snikhete zon. Voor de spelers geen pretje maar ook voor de toeschouwers wellicht iets te veel van het goede!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Grote kans dat het Topshelf Open te maken gaat krijgen met optimale condities. Veel zon, aangename 23 tot 25 graden en vooral droog!

Maar er is goed nieuws en het lijkt erop dat de atmosfeer een faire medespeler gaat worden. De extreme warmte met temperaturen die tot boven de 30 graden stijgen zal waarschijnlijk een kort leven beschoren zijn.  Tijdens het weekend volgt er weer een afkoeling doordat er vanuit het noordwesten wat minder warme lucht gaat instromen. Maandag 8 juni zou dan van start moeten gaan met temperaturen die in de middag met veel zon en een zwak noordoosten windje oplopen tot een graad of 23 a 24.  Ook de dagen erna houden we rustig en zomers hogedrukweer met temperaturen die meest zo tussen de 22 en 25 graden zullen gaan uitkomen. Mocht dit inderdaad zo gaan evolueren, en waarom niet, de meeste modellen tenderen naar deze oplossing, dan mogen we ons met zijn allen gaan opmaken voor welhaast perfecte condities.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] ECMWF voor maandag 8 juni, zonnig, zwak noordoosten windje en graadje of 23 a 24

Natuurlijk zitten er altijd wat “adddertjes” onder het gras. Één van die “addertjes” is de positie van het voor ons belangrijke hogedrukgebied. Uitgaande van het Europese weermodel van het ECMWF en ook het UKMO model zal de as van het hoog ten noorden van Nederland blijven liggen, veel zon en zomerse temperaturen staan dan op het programma, prima dus. Het Amerikaanse model laat, mede door een wat ongunstiger positie van een Engels hoog en een depressieboven Scandinavië de as echter wat verder naar het zuiden komen. Met een naar noordwest draaiende hoogtestroming wordt dan markant koelere en ook vochtigere lucht (meer bewolking) via de Noordzee aangevoerd. Geen man overboord maar al met al toch minder fraai zomerweer. Voorlopig houden we echter de “Europese” trend aan met de meer continentale drogere en warmere (noordoostelijke tot oostelijke) stroming vanaf 8 juni.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Veel zon en “zomerse” temperaturen”, dat wordt genieten en niet alleen van het tennis!

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten, culinaire hoogstandjes en verfrissing! Al zin?

Overigens zijn de onweerskansen door bovengenoemde ontwikkelingen ook sterk afgenomen. Ook hier geldt echter nog gezien de onzekerheid tussen de weermodellen dat we nog een slag om de arm moeten houden. De komende dagen meer daarover en vanaf maandag zijn we op locatie in het mooie Rosmalen op het gras van het unieke ATP -WTA Topshelf Open tennis toernooi. Sportieve groeten!

Volg het Topshelf Open ook via Topshelf Open Facebook en voor alle news en acties speciaal ook via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties