Maandag en dinsdag waren het natte dagen in het Salzburgerland. Voor mijn net doorgezaaide gazon erg groeizaam weer, maar voor onze gasten natuurlijk minder leuk. Gelukkig ligt de stad Salzburg om de hoek en biedt veel ‚things to do‘ voor de weertechnisch mindere dagen. Gisteren dan een aardige dag niet te warm, af en toe een zonnetje en droog. Ook vanmorgen zal naar verwachting nog droog verlopen daarna neemt de kans op regen weer toe. De temperatuur zal vandaag net als gisteren rond de 18 graden liggen. Bewolking en regen zullen de aanomende dagen domineren en ook de temperatuur zal nog wat verder terugzakken op zaterdag.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Ook in SBH droog, maar bewolkt weer vanochtend.

Zondag, het astronomische begin van de zomer, lijkt het weer zich te verbeteren. Af en toe zal de zon zich weer laten zien en ook de temperatuur zal weer wat stijgen.Of dat allemaal op tijd is voor de ‚sonnenwendfeuern‘ op zaterdag is nog maar de vraag. In aanloop naar de weersverbeteringen die voor zondag op het programma staan, zal het weer zich zaterdagavond / -nacht langzaam verbeteren en blijft het misschien zelfs droog. Grote spelbreker kan dan nog eventueel laaghangende bewolking worden. Voor de mensen die ervoor zorgen dat de ‚lichtjes op de bergen worden aangestoken‘ wordt het in ieder geval warm aankleden. Het nulgradenniveau zal zaterdagavond rond de 2000 meter liggen. Volgende week zal een wat betere week gaan worden, wat meer zon en wat minder regen. Van stabiel zomerweer is echter nog geen sprake voor het Salzburgerland! Gruß aus Lofer[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelTijdelijke hogedruk -meer zon
Volgend artikelSneeuwschoen trektocht Noorwegen | Surviking
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.