klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Als aanvulling op het weerbericht van Johann, een korte update specifiek voor de sneeuwcondities in Val Thorens en het weer in deze regio voor de komende week. Het is nog maar een week voordat de feestelijke Dutchweek begint in Val Thorens. De winter is allang voorbij, maar toch wordt er hier nog volop geskied. Rond het dorp gaan de sneeuwcondities wel langzaam wat achteruit, maar hogerop is de sneeuw nog altijd van prima kwaliteit! In het dorp ligt nu nog zo’n 90 cm aan sneeuw en op de hogere toppen ligt zelfs nog meer dan 2 meter. Door deze hoeveelheden sneeuw zijn dan ook bijna alle pistes nog open (op een na).

Bewolkte condities vanmiddag in Val Thorens. Verse sneeuw is onderweg!

Zoals Johann al zei is het hoge druk weer met hoge temperaturen voorlopig even voorbij. Vanuit het westen komt er langzaam een storing dichterbij die in de omgeving van Val Thorens vandaag de eerste neerslag zal opleveren. In eerste instantie zal de sneeuwvalgrens nog wat hoger liggen, maar deze zal geleidelijk dalen naar zo’n 2400 meter. Dat betekent dat de pistes boven Val Thorens wat op 2300 meter ligt weer een lekkere witte opfrisser gaan krijgen. Op dit moment sneeuw het al licht op de hoger gelegen pistes. Grote hoeveelheden verwacht ik niet vandaag en morgen.

Het belooft een groot feest te worden volgende week tijdens de Val Thorens Dutchweek

Maandag komt er echter weer nieuwe sneeuw aan met deze keer veel grotere hoeveelheden. Met het intensiveren van de neerslag zal de sneeuwvalgrens geleidelijk dalen tot zo’n 1500 m waardoor ook het dorp Val Thorens goed wit zal worden. Hoeveel sneeuw er precies gaat vallen is lastig te voorspellen, maar meer dan 30 cm aan verse sneeuw moet er denk ik wel in zitten. Op woensdag en donderdag trekt er een tussenhoog over de Alpen en krijgt de zon weer wat meer ruimte en zullen de temperaturen ook weer wat omhoog gaan, erg warm zal het niet meer worden. Op vrijdag nadert er vanuit het westen weer een nieuw koufront en wordt het weer wisselvalliger met wat verse sneeuw voor Val Thorens. Al met al mogen de Nederlanders die volgend weekend richting Val Thorens vertrekken zich gaan verheugen op een prima skiweek met goede sneeuwcondities, wat verse sneeuw en vooral hele mooie feestjes!

Meer info http://dutchweek.nl/

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 481 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer