Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In het vorige bericht hadden we het al over de kansen op sneeuwval op de valreep van 2015. De kansen leken in het begin van de week goed voor de hoogste delen van het Sauerland. Er was wel enige onzekerheid omdat het Sauerland precies op de grens lag tussen de koude en warme lucht. Helaas bleek deze grens gisteren net te ver naar het oosten te liggen om sneeuwval in het Sauerland te bezorgen. Maar waar 2015 teleurstellend eindigde qua winterweer, gaat 2016 mooi beginnen!

Natte afsluiting 2015

Ondanks vorst tot -1.7 graden op de Kahler Asten kwam het niet tot sneeuwval gisteren. De temperaturen liepen op naarmate het neerslaggebied vanuit het westen naderde en op 1500 meter lagen de temperaturen rond de +2 graden. Verder richting het oosten van Duitsland zijn er wel locaties waar gisteren nog sneeuw viel. Het Sauerland lag dus aan de verkeerde kant van de grens met koude lucht. Maar komend weekend lijk het Sauerland aan de goede kant van deze grens te gaan liggen. Daarnaast is ook de bovenlucht kouder geworden, waardoor sneeuwkansen dit weekend toenemen.

Sneeuw op komst dit weekend

Vandaag was het vooral mistig in het Sauerland. Vooral op de hoogste delen was het zicht maar enkele honderden meters. Dit weerbeeld blijft zicht eigenlijk tot morgen voordoen. Waar de temperaturen vandaag op de hogere delen tussen de +2 en +4 graden liggen gaan deze komende nacht weer richting het vriespunt. De gebieden boven de 600 meter krijgen lichte vorst. Samen met de mist kan dit verraderlijke gladheid opleveren.

Daarnaast nadert er een occlusiefront komende nacht. Deze zal aan het einde van de ochtend het Sauerland bereiken en komt daarna redelijk tot stilstand boven het Sauerland. Hierdoor kan er tussen de 7 en 10 millimeter neerslag vallen. Er waait een matige wind uit het zuidoosten. Daarnaast liggen de temperaturen op de gebieden boven de 600 meter nog steeds onder het vriespunt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 851 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Het Sauerland: Sneeuw op komst!”

 • Johann
  1 januari 2016 at 20:11

  Mooi uiteenzetting Maarten. Thx!

 • Michel
  1 januari 2016 at 21:46

  Mooi uitgelegd en begin hem toch te knijpen, eind januari gaan we met vrienden naar winterberg als een opwelling. Is geboekt dus kunnen we eigenlijk niet terug maar zie liever witte “bergen” dan groene, maar wat ik allemaal lees ben ik bang dat ik mijn loopschoenen mee moet nemen ipv de skischoenen.

  Ik duim dat het toch nog goed gaat komen, maar ben bang dat het voor niks is.

  • Maarten Minkman
   2 januari 2016 at 09:34

   Tja het is inderdaad even duimen draaien Michel voor wat het weer gaat doen. Al is eind januari nog redelijk ver weg en kan er nog vanalles gebeuren. En anders hopen dat de sneeuwkanonnen hun werk gaan doen als er te weinig sneeuw valt.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier