klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De Walmendingerhorn in Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is een ideale bestemming wanneer je op shortski wil gaan. Wijzelf, mijn vriend Dennis en ik brachten vorige seizoen ettelijke verlengde weekendjes door in dit prachtig gebied. Je vindt het Kleinwalsertal net achter de Duitse grens, je hebt geen Oostenrijks vignet nodig en je kan hier knallen op 130 kilometer aan pistes. Hierboven zie je de Walmendingerhorn, 1 van de 4 bergen in het Kleinwalsertal. 

Het Kleinwalsertal voor iedereen die op shortski wil

Je bent vanuit Utrecht zo’n 8 uur onderweg naar het Kleinwalsertal, vanuit Brussel mag je dezelfde 8 uur rekenen. Plan je jouw vertrek nog een beetje strategisch dan mag je een enorm vlotte rit verwachten. Wat bedoel ik met dat laatste, wel probeer niet op populaire tijdstippen te reizen zoals zaterdag, maar vertrek op een donderdag. En voor je het weet sta je met jouw voeten in de sneeuw.

Het Kleinwalsertal een top shortski bestemming

Eénmaal gearriveerd kan je de wagen ook links laten, want de gratis skibus brengt je naar jouw favoriete berg. En ja je kan hier kiezen, je hebt hier Ifen, de Kanzelwand, Walmendingerhorn of Heuberg. Elk heeft zijn eigen charme. Via de Kanzelwand kan je richting de Fellhornbahn, en zo ski je terug Duitsland in. Ifen is het populairste skigebied, de gondels zijn hier ook vernieuwd en je kan hier best vroeg arriveren. Maar echt uitslapen ga je toch niet doen op jouw shortski right? De Walmendingerhorn in combinatie met Heuberg zorgt voor een dag vol plezier en offpiste plezier.

Op short ski in Kleinwalsertal een aanrader

Het Kleinwalsertal ligt in Voralberg een vrij sneeuwzekere regio, indien je ergens Nordstau in de weerberichten ziet staan dan is dit your place to be. Ja ook dat is een reden om voor dit leuke gebied te kiezen. De sneeuwzekerheid, zo dichtbij, dat is pure luxe. Plus zoals je op onderstaande foto kan zien, het is er ook gewoon echt mooi! Genieten, dat doe je hier zeker.

het Kleinwalsertal, sneeuwzeker op shortski

Wil je meer weten over deze prachtige shortski-bestemming, klik dan zeker even hier op deze link. Meer lezen op Alpenweerman over Kleinwalsertal kan dan weer hier.

Voor speciale acties en verblijf klik je even hier.

(Visited 1.432 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Het Kleinwalsertal, voor iedereen die op shortski wil!”

 • Ivo
  17 februari 2020 at 15:42

  Nog beter, na je werk zo ver mogelijk Duitsland in rijden. (Tip, smart motel Kempten) even tukken, ontbijtje en om 10:00 sta je bij de Kanzelwand….
  Om 16:00 aan het bier in de platform bar!

 • Hans
  18 februari 2020 at 08:16

  Staat zeker nog op mijn verlanglijstje! Na een mooie nordstau situatie in de koude zonnige lucht er na even een paar dagen het kleinwalsertal in. Toch volgend jaar preventief maar een paar lange weekendjes blokken in m’n agenda denk ik.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer