Wat een schitterende dag in het Salzburgerland, en dan met name Kaprun en omstreken. Wij kregen vandaag wederom weer heel wat foto’s binnen via ons Instagram kanaal. Heb je ook gave foto’s van jouw dagen in de Alpen? Stuur ze gerust en ze zullen gebruikt worden in onze berichtgeving. Zoals ook Dieter vandaag deed.
Wat een verschil met Nederland op het moment, waar de kans aanwezig is op een hittegolf aankomende week. Ook vreemd om te bedenken dat de zomer de natste periode is in het Salzburgerland (Oostenrijk). Dat betekent dus dagen zoals Dieter hem vandaag meemaakte. Maar dit soort dagen wil je toch voor geen goud missen.


Vertrokken vanuit Kaprun ging hij naar de Sigmond Thun Klamm. Dit is een ware kloof die duizenden jaren oud is, en ontstaan is door het smelten van het ijs uit de late ijstijd. Enorm lang was Kaprun gewoon één grote gletsjer. Door het smeltwater werden rotsen jaren en jaren lang uitgeslepen. Daaruit is deze kloof ontstaan. Zo, dat was even stukje geschiedenisles uit het Salzburgerland.Daarna liepen ze naar de Gletscherbahnen van kaprun. Uiteindelijk toch besloten om de kabelbaan te nemen . Mondkapjes zijn verplicht in de gondels kan Dieter ons vertellen. De gondels mogen vol en konden zonder problemen eten in het panorama restaurant. Wat ons verder te verwachten staat met betrekking tot winter 2021 en de maatregelen en versoepelingen weten we niet. Al hebben we wel een voorspelling afgegeven eergisteren.Het verbaasde mij ergens wel dat het maar 13 graden in het dal was. op de top van de Kitzsteinhorn was het rond het vriespunt. Een schitterende dag. Het landschap was prachtig vandaag. Afsluitend met een duik in het zwembad wat daar ook gewoon weer kan. Een hele fijne avond verder iedereen. En een dikke hattip naar Dieter.


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

1 REACTIE

  1. TOP, heerlijk plaatjes. Thx voor sharing. Overigens wat een verschil met de westelijke Alpen. Vooral vanmorgen volop zon en aangename zomerse temperaturen. Vanaf maandag dan zomer en hitte voor ALL. Meer daarover in een uitgebreid Alpen en Benelux weerbericht. Fijne avond

Comments are closed.