klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Wat een schitterende dag in het Salzburgerland, en dan met name Kaprun en omstreken. Wij kregen vandaag wederom weer heel wat foto’s binnen via ons Instagram kanaal. Heb je ook gave foto’s van jouw dagen in de Alpen? Stuur ze gerust en ze zullen gebruikt worden in onze berichtgeving. Zoals ook Dieter vandaag deed.

Wat een verschil met Nederland op het moment, waar de kans aanwezig is op een hittegolf aankomende week. Ook vreemd om te bedenken dat de zomer de natste periode is in het Salzburgerland (Oostenrijk). Dat betekent dus dagen zoals Dieter hem vandaag meemaakte. Maar dit soort dagen wil je toch voor geen goud missen.

Vertrokken vanuit Kaprun ging hij naar de Sigmond Thun Klamm. Dit is een ware kloof die duizenden jaren oud is, en ontstaan is door het smelten van het ijs uit de late ijstijd. Enorm lang was Kaprun gewoon één grote gletsjer. Door het smeltwater werden rotsen jaren en jaren lang uitgeslepen. Daaruit is deze kloof ontstaan. Zo, dat was even stukje geschiedenisles uit het Salzburgerland.

Daarna liepen ze naar de Gletscherbahnen van kaprun. Uiteindelijk toch besloten om de kabelbaan te nemen . Mondkapjes zijn verplicht in de gondels kan Dieter ons vertellen. De gondels mogen vol en konden zonder problemen eten in het panorama restaurant. Wat ons verder te verwachten staat met betrekking tot winter 2021 en de maatregelen en versoepelingen weten we niet. Al hebben we wel een voorspelling afgegeven eergisteren.

Het verbaasde mij ergens wel dat het maar 13 graden in het dal was. op de top van de Kitzsteinhorn was het rond het vriespunt. Een schitterende dag. Het landschap was prachtig vandaag. Afsluitend met een duik in het zwembad wat daar ook gewoon weer kan. Een hele fijne avond verder iedereen. En een dikke hattip naar Dieter.

(Visited 377 times, 1 visits today)

één reactie op “Het gaat de goede kant weer op. Vandaag een live verslag vanuit het Salzburgerland”

  • Johann
    20 juni 2020 at 21:13

    TOP, heerlijk plaatjes. Thx voor sharing. Overigens wat een verschil met de westelijke Alpen. Vooral vanmorgen volop zon en aangename zomerse temperaturen. Vanaf maandag dan zomer en hitte voor ALL. Meer daarover in een uitgebreid Alpen en Benelux weerbericht. Fijne avond

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer