Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Over het weer kunnen we redelijk kort zijn vandaag,… het blijft onveranderd wisselvallig in het Salzburgerland. Aankomende dagen nemen de buien wel iets af en loopt de temperatuur iets op, waarbij het donderdag zelfs een graad of 25 kan worden. Daarna wordt het weer koeler en lijken ook de regenkansen weer wat toe te nemen. Op echt stabiel zomerweer zullen we nog even moeten wachten. Door het aanhoudende wisselvallig weer van de afgelopen weken zijn de koeien dit jaar wat later dan gebruikelijk naar de almen gebracht voor een welverdiende zomervakantie.

Na een lange winter op stal en een korte periode op de lagere weides is het weer genieten op de hogere almen,… frisse berglucht, mals gras en sappige kruiden. Wat wil je nog meer als koe,… nou vooral niet te veel gestoord worden door opdringerige toeristen die zonodig een fotootje willen maken! Afgelopen jaar schreef ik er al over dat het verstandig is een paar spelregels in acht te nemen als je het vakantiedomein van de koeien bezoekt. Niets is uiteindelijk vervelender dan achterna gezeten te worden door een koe die helemaal niet met jou op de foto wil. En niet om het een of ander, als ze boos zijn en ze zetten de achtervolging in dan doen ze dat met een snelheid van 30 kilometer per uur,… Om die reden de spelregels maar weer even op een rijtje.

[/fusion_builder_container]

(Visited 31 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Help een koe op mijn pad! Update uit het Salzburgerland”

 • Annemarie Peters
  13 juni 2016 at 14:14

  Onze kleine berggeit en haar eerste ervaring met een loslopende koe……. Nu was dit een vrij druk wandelpad, dus de koe keek niet op of om van al die mensen.
  Onze oudste dacht er iets anders over, kom op loop nou doohoor!!! 😉

  • Rob Schellevis
   13 juni 2016 at 19:29

   Leuke foto, ja langs de drukkere wandelpaden zijn de koeien die daar grazen wel wat gewend,… hoef je je vaak niet druk over te maken. Het zijn vaak de meer afgelegen almen waar de koeien ‘minder sociaal’ zijn 🙂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer