Hello Salzburg! Update uit het Salzburgerland

 Om de topattracies in het Salzburgerland te vermarkten bestond al jaren de ‘‘Top 7‘‘ Dit was een samenwerkingsverband tussen de 7 topattracties van het Salzburgerland. Sinds deze week bestaat de ‘‘Top 7‘‘ niet meer, de attracties overigens nog wel,….. Nieuw hiervoor in de plaats is het project ‘‘Hello Salzburg‘‘ gepresenteerd. Een samenwerking tussen de 11 bekenste toeristische attracties van het Salzburgerland. Een nieuwe marktstrategie moet het Salzburgerland nog meer bekendheid gaan opleveren over de landsgrenzen. Over de nieuwe naam lijkt in ieder geval nagedacht te zijn! Top 7 vond ik persoonlijk niet echt uitnodigend,…. Hello Salzburg daarentegen,….. ja dat heeft wel wat! Innovatie, kwaliteit en familievriendelijkheid zijn de belangrijke pijlers voor het verder vermarkten van de topattracties de aankomende jaren, die overigens gezamenlijk jaarlijks bijna 3,5 miljoen bezoekers trekken!

En voor het geval je deze zomer je vakantie in het mooie Salzburgerland doorbrengt, hier de 11 topattracties op een rij: die Festung Hohensalzburg, die Großglockner Hochalpenstraße, das Haus der Natur, das Schloss Hellbrunn, die Eisriesenwelt, die Erlebnisburg Hohenwerfen, das DomQuartier Salzburg, die Kaprun Hochgebirgsstauseen, das Salzburger Freilichtmuseum, die WasserWelten Krimml und das Burgerlebnis Mauterndorf. Ik vraag me wel af waarom Lofer er niet tussen staat,……..??

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Het mooie Salzburgerland! (foto TVB Saalachtal Lofer)

Uiteraard nog even een uitstapje naar het weer. Gisteren en eergisteren viel er niet te klagen over het weer in het salzburgerland,… droog en veel zon. Wel stond er gisteren een fris windje en kwam de temperatuur niet hoger dan een graad of 15. Vanochtend opgestaan met regen en de thermometer wijst slechts 7 graden aan,….. brrrrrr. Als het goed is nemen de buien in de loop van de dag af en laat ook de zon zich ook af en toe weer zien. Morgen lijkt een herhaling van zetten te worden en ook het weekend blijft nog wisselvallig. Wel begint de thermometer langzaam op te lopen en zullen we volgende week weer boven de 20 graden uit gaan komen! Ook lijkt het weer dan stabieler te worden. Morgen Maibaumfest,…… ben benieuwd of dat doorgaat!? Gruß aus Lofer[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]