Afgelopen zondag vond het jaarlijkse Gravel Innsbruck plaats. Het was een prachtige dag met volop zon. Perfect weer voor een mooie fietstocht. Deze tocht is ruim 80 km en telt bijna 2000 hoogtemeters. De start is vanuit Innsbruck en komt langs verschillende dorpen.

De route is een afwisseling van gravelwegen en af en toe asfalt tussendoor. Ik ben bekend met de omgeving en ik had al gezien dat we langs mooie plekken zouden komen. Ik was niet de enige Nederlander en kwam bij de start nog een aantal andere Nederlanders tegen. Het waren dus niet alleen de mensen uit de buurt bij wie deze tocht bekend is, maar mensen komen ook van verder weg speciaal hier naar toe.

Klaar voor de start!
Onderweg kom je langs verschillende leuke Oostenrijkse dorpjes.

Het aantal deelnemers schat ik in op zo’n 150 dit jaar. In de loop van de tocht verspreidt de groep zich snel. Het is geen wedstrijd, maar vooral een leuke en gezellige tocht waarbij je op mooie plekken komt. Onderweg is er ook een eetstop bij de Bobbaan op de Patscherkofel om even op te laden. Ook fijn is dat er een paar e-bikers van de organisatie meefietsen voor als je fietspech krijgt en ze het gelijk komen repareren. Aan alles is gedacht.

Je komt op mooie plekken en de route is goed te fietsen op een gravelbike of op een mountainbike gaat ook prima. Op enkele plekken zijn wat smalle bospaadjes en je zag dat mensen op hun racefiets het zwaarder hadden. Verder is de route hier en daar ook uitgezet met bordjes onderweg, maar een GPX route wel aan te raden bij je te hebben. Onderweg heb je mooie uitzichtpunten. Soms kijk je een dal in en zie de gletsjers in de verte.

Het eerste stuk van de tocht gaat langs de Inn.
Onderweg heb je prachtige uitzichten. Soms kijk je een dal in en zie de gletsjers in de verte.

Uitdagend is de tocht zeker en onderschat het niet, want op het laatste stuk staat er nog een pittige klim te wachten. Uiteindelijk fiets je weer terug naar de plek waar het allemaal begon.Hier krijg je nog een maaltijd en worden de fietsers die binnenkomen vaak met applaus onthaald.

Ik heb erg genoten en kan de tocht aanraden voor elke fantieke fietser die graag de omgeving van Innsbruck wil verkennen. Onderstaande video laat nog een korte impressie zien. De rest van de tocht moet jezelf ontdekken. Wie weet zien we elkaar volgend jaar weer!

Meer info op:
https://www.gravelinnsbruck.com/en/
https://www.innsbruck.info/nl/gebruiken-en-evenementen/hoogtepunten/gravel-innsbruck.html

(Visited 73 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!