Besparen op je wintersport

Wanneer ouders zeven nachten boeken in het skigebied Silberregion Karwendel, kost de 6-daagse skiles voor hun kinderen van vier tot twaalf jaar helemaal niks. Ook zijn de skikaartjes voor de beginnersliften gratis en ontvang je 50% korting op de huur van skimateriaal voor je kinderen. Zo kun je als gezin tijdens de wintervakantie tot wel 235 euro per kind besparen.

Tirol

De Silberregion Karwendel ligt ten oosten van Innsbruck, tussen Jenbach en Kolsass midden in van een van de mooiste berglandschappen van Tirol. In het noorden strekt zich het steile Karwendelmassief uit, in het zuiden liggen de vriendelijke Tuxer Voralpen. Laatstgenoemde zijn perfect voor iedereen die wil beginnen met skiën. Je kunt kiezen uit vijf overzichtelijke skigebieden, met makkelijke tot middelzware pistes. Ideaal voor iedereen die voor het eerst op de ski’s staat.

Rust in de bergen. Foto: TVB Silberregion Karwendel

In de Silberregion Karwendel vindt je geen mensenmassa’s bij de liften of op pistes. Hier kom je om in alle rust en ruimte te genieten of om aan je eigen prestaties te werken. De skileraren en skileraressen nemen de tijd om aan te sluiten op het ski-niveau van de kinderen. Dat geeft de ouders het goede gevoel dat hun kleintjes niet worden overvraagd, maar het skiën vanaf de basis goed te leren.


Volgens sportartsen geeft skiën lichamelijk en geestelijk een positief effect op de gezondheid van kinderen. Wintersporten versterken de spieren, stimuleren de bloedsomloop en bevorderen coördinatie en evenwicht.


Skiën in vijf kleine skigebieden

Als wintersportende ouders loont het dus om voor de Silberregion Karwendel te kiezen. Bij de Kellerjoch bij Schwaz liggen veertien kilometers aan zonnige pistes met een prachtig uitzicht. Boven maken volwassenen afdalingen op de geprepareerde hellingen tegen de achtergrond van de Karwendel. In het dal oefenen de kleintjes in het kinderland Grafenast en de skischool met eerste bochten maken in de sneeuw.

Skiles. Foto: TVB Silberregion Karwendel

“Skiën midden in het dorp”, dat is het motto bij de Stanser Burglift. Nergens zit je zo dicht bij de oefenhelling met een klein funpark. De Hoferlift in Kolsassberg ligt dan weer dichter bij de zon en er is een transportband en een beginners-touwlift. Op de tegenover gelegen Weerberg is de Schwannerlift het ontmoetingspunt voor beginnelingen en gezinnen. Een pannenkoeklift en twee transportbanden brengen grote en kleine skifans naar het startpunt van de blauwe pistes. Wie hogerop wil, neemt de Hüttegglift verder de Weerberg op, met de bijbehorende oefenweide.

Lekker sleeën. Foto: TVB Silberregion Karwendel

Gratis skiles in de Silberregion Karwendel bij minimaal 7 nachten
19.12.21 – 11.03.22: 7 nachten in de Silberregion Karwendel (aankomst: vr., za., zo.) incl. gratis skicursus van 6 x 2 uur voor eigen kinderen van 4–12 jaar (zo.–vr.), skipas voor de duur van de cursus, 50% korting op huur van uitrusting.

Skibergen in de Silberregion Karwendel
Kellerjochbahn (14 km pistes), Burglift Stans (0,5 km), Schwannerlift Weerberg (1 km), Hoferlift Kolsassberg (1 km), Hüttegglift Weerberg (3 km).

Reis naar Silberregion Karwendel
Auto: snelweg A12 (Inntalautobahn), afslag Wiesing, Schwaz of Vomp. Trein: stations in Stans, Jenbach en Schwaz. Vliegtuig: vliegveld Innsbruck (ca. 35 km).

Meer informatie vind je op silberregion-karwendel.com

(Visited 130 times, 1 visits today)