Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

“Granti”

Op dit moment is het in Kappl rond de 20 graden een zon en een wolkje. Eigenlijk prima weer en niets om te klagen.

1182617052@1468668494

Maar…

Wanneer een Tiroler/in stress heeft dan worden ze  vaak “Granti” ( chagrijnig)
Neem mijn dag vandaag…. Boodschappen doen, niet mijn favoriete bezigheid en daarom doe ik dit ook altijd in combinatie met een andere activiteit.

Op ongeveer 20 kilometer afstand van Kappl ligt het stadje Landeck. Met zijn ongeveer 8000 inwoners de grootse plaats hier in de buurt.
Daar vind je dan ook de meeste supermarkten en andere winkels. Vandaag heb ik weer zo’n combi dag. Een halve vrije dag dus even vlug naar Landeck om even vlug een nieuw kabeltje voor m’n telefoon te halen, dan even vlug door naar de drogist en dan wil ik eigenlijk nog vlug even de stad in om nog even vlug een cadeautje te kopen voor een verjaardag om vervolgens nog even vlug naar de supermarkt te gaan voor de wekelijkse boodschappen. Maximaal  heb ik hiervoor 2 uur de tijd. 
Kabeltje geregeld op naar de stad…

Wanneer ik m’n auto heb geparkeerd tref ik een bekende uit Kappl die ik al een tijdje niet gezien heb. Hoe het met ons gaat, of we het nog fijn hebben hier en hoe het met de kinderen gaat, dus inwendig sta ik een beetje te koken en probeer tussen neus en lippen aan te geven dat ik weinig tijd heb.
Maar het is erg onbeleefd om het gesprek zomaar af te kappen dus laat ik deze bekende rustig doorvertellen.

IMG-20130712-WA0004 - kopie

Na dit gesprek loop ik op een draf verder de stad in om een cadeautje te kopen en besef eigenlijk dat ik niet eens weet wat ik zal gaan kopen! Ik loop door diverse winkels maar heb geen inspiratie en vind dus ook niks. Ik geef het op, loop terug naar de auto zonder cadeautje, en bedenk me dat ik op een andere dag terug zal moeten. Ik vervolg mijn weg naar de drogist… daar is het rustig, pak de spulletjes en loop naar de kassa. De vriendelijke dame achter de kassa vraagt naar mijn klantenkaart. O ja de klantenkaart, daar krijg je behoorlijk wat korting mee. M’n portemonnee gaat open en ik zoek deze kaart. Waar is verdorie nog die klantenkaart. Tussen al mijn verzameling aan andere pasjes vind ik ‘m niet. Wacht even, daar links zitten ook nog een paar pasjes en terwijl ik m’n portemonnee wat scheef houd kom ik erachter dat het ritsje van het kleingeld  niet dicht is. Aha… inmiddels ligt er behoorlijk wat kleingeld verspreid over de vloer en bereik ik wederom een kookpunt. De dame vertelt me het bedrag wat ik af moet rekenen, en terwijl ik gehurkt mijn geld van de grond raap hoor ik mijn telefoon. Inmiddels staan er 3 personen achter me te wachten…..
Ik besluit niet op te nemen, reken af, pak mijn spullen en vertrek.

Sunny Mountain Fest

Nu nog de supermarkt. Daar aangekomen staan er gelukkig niet veel auto’s op de parkeerplaats. Ik ga naar binnen en het lijkt of iedereen te voet is gekomen!! Een brullend klein kind wat zijn zin niet krijgt is het eerste wat ik aantref. Deze start staat mij niet aan.
Ik leg mijn boodschappen in het winkelwagentje, kijk ondertussen op mijn horloge en zie dat mijn 2 uur al zijn verstreken. Ik ga het zo niet halen en besluit om voor de rest van de inkopen een andere dag terug te komen. Het belangrijkste heb ik en loop naar de kassa en daar……daar is wel één kassa open !!!!!!! Met 6 wachtende voor me denk ik terug aan die ene supermarkt in Nederland, daar waar je als 4de wachtende in de rij je boodschappen voor niks krijgt. 
Mijn geduld raakt op totdat de kassière zegt dat kassa 3 ook open gaat. Ik wring me tussen al die wachtende mensen door zodat ik toch als eerste aan de beurt zal zijn.

Het wordt me niet in dank afgenomen als ik aangeef dat ik stress heb maar even kan me dat niet zo interesseren.
Zo nu naar huis, ik rij echt maar een beetje harder dan de toegestane snelheid en u raad het al. Een man in pak met pet zet me aan de kant…..
Hij kijkt me streng aan en vraagt naar mijn papieren. Nadat ik hem deze gegeven heb zegt hij me dat ik 12 kilometer te snel reed.  Hij schrijft een bonnetje, ik betaal hem direct en mag mijn weg vervolgen. Thuis vlug alles opruimen, omkleden, mijn gemiste oproep even terugbellen, en met een broodje in mijn hand stap ik in de auto om naar het werk gedaan. Ik denk aan mijn snelheid en 
wanneer ik ’s avonds thuis kom vraagt mijn man hoe de dag was gegaan.  
Ik kijk hem aan en zeg dat ik Granti ben!!
Tot de volgende blog!

Indra

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 56 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer