Vandaag een korte en snelle update, het is uiteindelijk ontzettend mooi weer dus zonde om achter de computer te zitten! Wauw, wat waren de afgelopen dagen mooi,… overdag genieten van het zomerse weer, ’s avonds de barbecue aan om de dag afsluiten bij een kampvuur.

Ook de aankomende dagen zal er geen verandering komen in dit dagrimte, want ook het weekend blijft het gewoon zomers in het Salzburgerland met temperaturen rond de 30 graden en een strak blauw lucht. In de loop van de zondag kunnen er wel wat meer wolken ontstaan en kan er tegen het eind van de dag een buitje vallen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

mooie vergezichten op dit moment!De komende dagen, en zoals het er nu naar uit ziet ook de volgende week, worden weer prima dagen om de bergen in te trekken. Trouwe lezers van Alpenweerman en trouwe bezoekers van het Salzburger Saalachtal Han en Karin stuurde mij deze week nog een foto van ‘gipfelstürmer’ Han die afgelopen dinsdag naar de top van de Reifhorn is gelopen (vanuit St. Martin bei Lofer naar Maria Kirchental, via de Schärdingersteig naar de top van de Reifhorn en dan via de Schmidt Zabierowhütte en het Loferer Hochtal weer naar ‘huis’) Een hele mooie route maar alleen geschikt voor mensen met een hele goede conditie, veel bergervaring en vrij van hoogtevrees!

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

‘gipfelstürmer’ Han (rechts van het kruis) op de top van de Reifhorn!

Ook voor de volgende week ziet het weer er goed uit, weliswaar iets minder stabiel als de afgelopen dagen met de dinsdag als koudste dag. Overigens zal de temperatuur op dinsdag nog altijd boven de 20 graden uitkomen. De rest van de week mogen we, zoals het er nu naar uit ziet, weer redelijk wat zonuren verwachten en temperaturen die rond de 25 graden gaan uitkomen, mooi nazomerweer dus! Zo,… ik pak mijn spullen en ben weg, genieten van alweer een mooie dag. Gruß aus Lofer!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

  1. Ja, Rob het was een hele toer. Ik heb me laten verleiden om over de Schärdinger Steig naar het Reifhorn (de meest markante Gipfel van de Loferer Steinberge) te gaan. Inclusief pauzes waren we 14 uur onderweg en dus helaas geen energie mee voor het “Loferer Marktleben”. Het was niet de meest comfortabele “angstieg” maar wel een hele bijzondere.
    De volgende dag op ons gemakkie een fietstochtje gedaan over de Tauern Radweg naar Maria Alm. Effe de beentjes weer los maken. Je bent trouwens met de fiets sneller in Maria Alm dan je denkt doordat je overal mooi binnendoor kunt.
    We gaan onze laatste dagen in het Saalachtal nog even profiteren van het prachtige weer dat ons nog te wachten staat. En zondag natuurlijk nog even de Alm op om te genieten van de “Musi” bij de verschillende hutten.

    Gr. HenK

    • Ik had na zo’n wandeling ook geen puf meer gehad in Marktleben,… daarbij hebben jullie je het ook niet makkelijk gemaakt van de hut naar het hochtal is uiteindelijk ook nog een ‘slopertje’. Ik denk dat ik de route andersom gelopen had,… maar goed hoe je de route ook loopt het blijft een pittige omdat allemaal op 1 dag te doen. Ik zei nog tegen Karin, was een mooi moment om in de hut te overnachten en ’s ochtends vroeg te genieten van de zonsopkomst om dan terug naar het dal te lopen. Met mooi helder weer heb je echt een hele mooie zonsopkomst daarboven. Geniet nog van jullie laatste vakantiedagen hier en van de muziek morgen op de Loferer Alm. Het weer is in ieder geval dik in orde morgen 😉 Gruß Rob

Comments are closed.