Vandaag kregen wij een heerlijk stukje uit Winterberg in onze mailbox. Kim zit daar dit weekend en heeft inderdaad zoals de titel het al omschrijft gepiekt! Er zijn genoeg pistes open om heerlijke kilometers te maken onder de strakblauwe hemel. Check hier de mooie prijzen in Wintersport Arena Sauerland

Vandaag (Zondag) is het circa 6 graden boven het vriespunt en zoals zij meldt voelt dit zelfs warm aan. Gisteren vroor het nog 6 graden maar was het ook prima wintersportweer. De foto hieronder is zeker geen natuursneeuw, maar het geeft toch een heerlijk winters gevoel die besneeuwde boomtakken.

De wind is vandaag wel meer aanwezig maar qua drukte valt alles nog mee. De kunstsneeuw voelt natuurlijk niet als het echte witte goud maar voelt wat plakkerig en stroef aan. Naarmate de pistebully’s eroverheen gaan en er wordt geprepareerd is er prima op te skiën en te snowboarden. Met name de grote temperatuursverschillen kan de structuur van de kunstsneeuw veranderen waardoor deze tijd tot tijd anders aanvoelt.

De honden (Duke en Binky) welke mee zijn genomen vermaken zich ook prima.

Voor degene die komende periode gaan volgt hier een vooruitzicht voor het Sauerland.

De komende week kan er weer wat verse sneeuw vallen in het Sauerland. In Winterberg worden tot en met woensdag enkele centimeters sneeuw verwacht. De sneeuwgrens daalt tot in het dal en met het overtrekken van diverse storingen kleuren de pistes wit met echte sneeuw!. De temperatuur gaat geleidelijk omlaag. Morgen (maandag) stijgt het kwik nog tot enkele graden boven nul, maar woensdag blijft het overal licht vriezen.

GFS prognose Winterberg sneeuwval komende 72 uur

Vanaf donderdag stijgt de sneeuwgrens tot boven de 1000 meter en valt de neerslag weer in vloeibare vorm. Mogelijk valt op de toppen nog wat smeltende sneeuw, maar omdat het kwik in de nacht onder nul daalt kunnen de sneeuwkanonnen hun werk doen. De temperatuur stijgt overal weer tot boven nul.

In het eerste weekend van februari wordt het geleidelijk nog zachter en dan kan het in het dal 9 graden worden. De hogere pistes kunnen dan een temperatuur van een graad of 5 verwachten. Tijdens de eerste dagen van februari blijft het kwik ook in de nacht boven nul en dan kunnen de sneeuwkanonnen hun werk helaas ook niet meer doen.

Prognose Winterberg (629m – NRW)

Kortom: genieten de eerst komende dagen, vanaf volgend weekend wordt het er niet beter op. Gelukkig ligt dan heel februari nog voor ons, dus er komen nog kansen genoeg.

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret voor jouw wintersport!


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.