klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vorige week was ik een aantal dagen in het Zwitserse Berner Oberland, waar ik gedurende het winter- en zomerseizoen vaker ben te vinden. Deze regio is voor velen wellicht ietwat onbekend, maar is wel degelijk de moeite waard voor wintersportfanaten. Het voordeel is dat een groot deel van het Berner Oberland zeer toegankelijk is vanaf Nederland (ongeveer 1 uur vanaf Bern, 2 uur vanaf Basel en 8 uur vanaf Utrecht, zowel via auto als trein), zonder het moeten op- en afrijden van ingewikkelde bergpassen. Een tweede voordeel is dat, door de relatieve onbekendheid, veel buitenlanders dit gebied links laten liggen, en daardoor de pistes vaak zeer rustig zijn!

Wellicht het bekendste skigebied van het Berner Oberland is Grindelwald. Grindelwald is schitterend gelegen aan de noordflank van het Jungfraumassief, en bevat 2 grote skigebieden, Kleine Scheidegg-Männlichen en Grindelwald-First. Hoewel Grindelwald vrij laag gelegen is (1050 m), zijn beide gebieden veel hoger gelegen (veelal tussen de 1600 en 2500 m), en zeer sneeuwzeker van December tot April. Wie skiet in het Kleine Scheidegg-Männlichen-gebied, heeft vrijwel constant blik op het ultieme hooggebergte: de befaamde, steile Eigernordwand en het al even bekende Jungfraujoch-station. Dit gebied heeft brede, veelal blauwe en rode pistes, en voor de ski-experts loont het de moeite om het hele gebied te doorkruisen, en via de top van de Kleine Scheidegg de wereldbekerpiste van de Lauberhorn te nemen richting het autoloze Wengen; steil, lang en met schitterende vergezichten!

Grindelwald-dorp, een aangenaam en traditioneel Zwitsers bergdorp waarin je alle voorzieningen in je bereik vindt, biedt toegang tot het andere gebied, Grindelwald-First, aan de andere kant van het dal. Ook First karakteriseert zich door brede, gemoedelijke pistes; omdat deze hellingen meer sneeuw ontvangen ligt hier typisch 2-3 keer zoveel sneeuw dan aan de overkant! Bovendien is First minder beschut gelegen dan Kleine Scheidegg, en kan je dus (zeker later in de winter) de hele dag in de zon skiën.

Een dal verderop, in het dal van Wengen, Mürren, en Lauterbrunnen, ligt nog een ander gebied verscholen (Mürren-Schilthorn). Hier kan men met een enkele gondel van het dal (900 m) rechtstreeks naar de Schilthorn, met bijna 3000 m het hoogst te bereiken punt van het gebied. Ook hier vinden we een bonte verzameling van blauwe en rode pistes, met schitterende vergezichten op het Jungfraumassief en het door gletsjers ingesleten dal.

Voor meer info, check zeker de website van de regio. Overigens is dit gebied ook in de zomer geweldig aantrekkelijk dankzij de aanwezigheid van vele wandelmogelijkheden. Een aanrader is om dit gebied ook eens met de trein te verkennen!

[/fusion_builder_container]

(Visited 328 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer