klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Deze ochtend heeft de overheid van Oostenrijk besloten hoe de wintersport er voor komend seizoen uit komt te zien vanwege het Corona Virus. Wintersport kan dus gewoon doorgang gaan vinden maar wel met enige beperkingen. Hier kun je het artikel nog eens nalezen.

Onze Aprè-ski… Feesten, dansen, drinken en helemaal los gaan..

dat is er niet meer bij komend seizoen en dat zal waarschijnlijk voor meer landen gelden dan alleen Oostenrijk.
Maar wat nu?? Aan een tafeltje zitten in de vrieskou buiten, reserveren voor een tafeltje binnen met een maximaal aantal personen? En mag je dan wel op dat tafeltje gaan dansen en springen (met of zonder skischoenen)?

Of de vraag is: Ga je überhaupt nog wel op wintersport met deze maatregelen of sla je een jaartje over? Hoe dan ook zal het er heel anders uit komen te zien.


Wij hebben alvast een aantal tips op een rijtje gezet wat je kunt doen of ondernemen als vervanging van de aprè-ski!
Heb je een leuke aanvulling? reageer dan vooral onder het artikel 😀

 • Reserveer bij tijds een tafeltje om gezellig aan te zitten en zo de skidag door te spreken.
 • Na een dagje wintersport samen op de hotelkamer of appartement een spelletje doen. In vele appartementen hebben ze spelletjes liggen dus zelf meenemen hoeft vaak niet eens.
 • Speel 30 Seconds met familie en vrienden. Er is ook een junior editie voor de kleintjes onder ons met makkelijkere vragen. Biertje erbij?
 • Die filmpjes welke je hebt gemaakt tijdens de skidag in elkaar zetten op je laptop (Met een wijntje of biertje erbij)
 • Heb je een Playstation 4? Download dan eens het spel Thats You! Ontzettend leuk om te spelen met een groep tot 6 mensen met ieder zijn eigen Smartphone. Gewoon even meenemen en aansluiten (Met een wijntje of biertje erbij. Doe er ook maar een chipje bij;)
 • Maak eens een wandeling door het dorp op de avond. Prachtig om door heen te lopen met alle verlichte paden.

Al met al zal het ook een stuk minder euro’s gaan kosten, immers is de aprè-ski ook niet goedkoop en je kunt er de donder op zeggen dat het volgend jaar een stuk duurder wordt.

Heb jij nog meer tips? Laat het in de reacties weten! Wij zijn razend benieuw met welke ideeën jullie komen 🙂

(Visited 1.958 times, 1 visits today)

12 Reactie op “Geen Aprè-ski in Oostenrijk, wat zijn jouw plannen? Wij hebben tips!”

 • Ricardo
  24 september 2020 at 18:46

  Dat wordt lekker romantisch op de hotelkamer met de vrouw.. Schnapps met wat plaatselijke lekkernijen en een ouderwets potje rummikub.

 • Richard
  24 september 2020 at 19:10

  Als we mogen gaan van de Nederlandse regering zal het ons niet weerhouden op te gaan, gelukkig zitten wij met ons gezin een een eigen chalet en Apre ski met kids zit er toch niet in. Met sneeuw en kou en de heerlijke plaatselijk gerechten moet het goed komen.

  • Ricardo
   24 september 2020 at 20:13

   Dat is nog is genieten een eigen Chalet, wie droomt daar niet van 😀 Wanneer hebben jullie de stap aangedurfd ?

   • Richard
    24 september 2020 at 20:41

    Haha niet gekocht he voor de verwarring deze huren we altijd in Leogang top chalet zou graag iets willen kopen maar allemaal helaas boven budget maar blijven dromen en sparen.

    • Ricardo
     25 september 2020 at 22:48

     Leogang is mooi 👌🏼 Voor je het weet kan je er wel een kopen zou je het dan ook in Leogang doen of een ander gebied?

 • Sandra
  24 september 2020 at 21:09

  Wat dacht je van een welness opzoeken en een heerlijke massage boeken! Hoe fijn is dat na een dagje sporten!

  • Remco Mienis
   24 september 2020 at 22:11

   Heerlijk. Weet alleen niet of dat wel mogelijk is, maar volgens de berichtgeving is dat zeker de intentie om deze open te houden 😀 Ik zeg: Boek maar alvast 😉

 • Remco Graas
  24 september 2020 at 22:03

  Als je er na een dag nog niet genoeg van hebt…veel ressorts bieden ook nachtskiën aam waardoor je ook ’s avonds nog de piste op kunt

  Check deze link eens bijvoorbeeld voor de ressorts rondom Innsbruck. Die was van 2018, maar ze doen het elk jaar en ook voor 2020/21 komt er wel weer eentje.

  https://www.blog.tirol/2018/02/nachtskifahren-rund-um-innsbruck/#&gid=1&pid=1

 • nils
  24 september 2020 at 22:57

  Ik hoop dat we gewoon zo naar de kl…. zijn van het knallen over prachtige (rustige) pistes en door poedervelden dat we niet op of om meer kunnen. Pilsje, eten, relaxen, slapen en de volgende dag weer als eerste bij de lift die waarschijnlijk nog eerder open gaan dan normaal! Lijkt mij geen straf

  • Remco Mienis
   24 september 2020 at 23:01

   Gelijk heb je haha. Ik teken er ook voor. Ik kom voor het skien en apreski is een leuke bijkomstigheid maar zeker geen Pré voor mij. Mooie pistes, knallen en mooi weer. What else you need…..:D

   • nils
    25 september 2020 at 18:14

    Code yellow is what we need…

 • j tettelaar
  25 september 2020 at 09:53

  Ga eens per ski naar boven in plaats van met de gondel (voorzover toegestaan in het skigebied). Voor conditie en gezondheid.

  Neem een goed boek mee.

  Lunch met je reisgenoten tussen de middag met je eigen (hotel) lunchpakket in de natuur (mits aardig weer), ipv binnen in een restaurant of op een te druk terras (bv op plaatsen waar op vrijdagmiddag in de open lucht de skiklassen raclette wordt gehouden en die op de overige dagen rustig zijn – vb Crans-Montana).

  Zou wel eigen spelletjes meenemen om besmetting door met anderen gedeelde spellen te voorkomen.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer