Review door: Jasja
Dit jaar heb ik weer het geluk dat ik geld en mogelijkheden had om naar de bergen te gaan. Dit jaar ben in in Saas-Fee en Zermatt terecht gekomen, dorpen of zeg maar gerust steden in het kanton Wallis. De bergen zijn hier bijzonder hoog, vele bergen komen boven de 4000 meter uit.Even weg uit Nederland.

Waar ik vorig jaar vooral over asfalt, de bergpassen op rende, de Passo del stelvio, de Timmelsjoch pas en de passo del Cavia, loop ik dit jaar vooral over bergpaden. Normaal staat mijn hele Alpen vakantie in het teken van hardlopen. Ik ga dan ongeveer 10 dagen weg en doe ongeveer om de dag een hardloop route. Dit jaar ben ik er bijna 5 weken. het is voor mij ook een beetje een vlucht uit het leven in Nederland. In Nederland hardloop ik ongeveer 2 keer in de week.

Low budget hardloper
Ik ben een A-typische hardloper, waarmee ik wil zeggen dat ik opmerk dat ik mij heel anders gedraag dan mijn collega hardlopers. Ik loop gewoon in een jogging broek van 9 euro en met een fles drinken in mijn ene hand en in de ander mijn mobiel. Wanneer je mij ziet dan zou je denken: ‘die gaat een stukkie joggen’ Maar vlak ren ik 1:17:00 op de halve Marathon. Je kunt een broek van 79 euro dragen en een sporthorloge van 599.- maar het maakt je niet sneller. Don’t judge a man by it’s cover.


Werkelijk schitterende natuur en omgeving
Hier in de bergen ren ik soms wel meer dan 30 km en het liefst tot aan de sneeuwgrens. De stijle afgronden vind ik eng, dus ik blijf op de wandelpaden. Deze vakantie ben ik tot nu toe in Saas-Fee en Zermatt. In Saas-Fee naar de Längfluh, felskin, Hannig en naar de staussee Mattmark en in Zermatt naar de Unterrothorn (3100m) en de Schwarzsee hardgelopen. Een werkelijk prachtige ervaring.

Het hardlopen naar grote hoogte geeft mij een kick, ik ben dol op fysieke uitdagingen en voel mij er onverwoestbaar bij. De lichamelijke machine gaat door en door. Maar het is ook een soort meting, hoe jong en fit is dit lijf nog? Los daarvan is het natuurlijk ook leuk om te vertellen, want ik doe toch iets wat velen niet kunnen en misschien ook gewoon niet willen.

Samengevat is het de kracht, en conditie die mij een super gevoel geven. Overigens haal ik het niet alleen uit sport, ik sta net zo graag een hele nacht te springen op een houseparty met snoeiharde beats maar dat is ook een soort hardlopen.
Ik heb nog ongeveer een week te gaan, dan ga ik weer naar Nederland. Ik ga nog zeker 2 keer hardlopen, een dag skiën en voor de rest veel wandelen. De natuur hier is prachtig en werkelijk bizar soms. Het hoeft niet duur te zijn om deze natuur te ervaren.

KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

6 REACTIES

  1. Mooi verhaal en mooie prestaties vanuit een heel mooi deel van Zwitserland het Oberwallis. Ik volgde je sportieve verrichtingen via FB natuurlijk op de voet! Chapeau hoor en thx voor het delen met onze volgers. TOPPER Jasja!

  2. Mooi verhaal Jasja. Respect voor jouw keuze. Komt authentiek over, dat mis je bij een hoop mensen.
    Heb zelf met wat oude dienstmaten 3 weken geleden de Strahlhorn beklommen bij SaasFee. Was zo’n beetje het laatste mooie zomerweekend. Schitterend gebied, goede keuze. Ruige natuur.
    Blijf gezond!
    grt Hugo

  3. Wat een ontzettend leuk bericht dit en machtig mooie foto’s! Nog heel veel plezier daar. En als je de kans hebt: blijf daar!

Comments are closed.