Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Review door: Jasja
Dit jaar heb ik weer het geluk dat ik geld en mogelijkheden had om naar de bergen te gaan. Dit jaar ben in in Saas-Fee en Zermatt terecht gekomen, dorpen of zeg maar gerust steden in het kanton Wallis. De bergen zijn hier bijzonder hoog, vele bergen komen boven de 4000 meter uit.Even weg uit Nederland.

Waar ik vorig jaar vooral over asfalt, de bergpassen op rende, de Passo del stelvio, de Timmelsjoch pas en de passo del Cavia, loop ik dit jaar vooral over bergpaden. Normaal staat mijn hele Alpen vakantie in het teken van hardlopen. Ik ga dan ongeveer 10 dagen weg en doe ongeveer om de dag een hardloop route. Dit jaar ben ik er bijna 5 weken. het is voor mij ook een beetje een vlucht uit het leven in Nederland. In Nederland hardloop ik ongeveer 2 keer in de week.

Low budget hardloper
Ik ben een A-typische hardloper, waarmee ik wil zeggen dat ik opmerk dat ik mij heel anders gedraag dan mijn collega hardlopers. Ik loop gewoon in een jogging broek van 9 euro en met een fles drinken in mijn ene hand en in de ander mijn mobiel. Wanneer je mij ziet dan zou je denken: ‘die gaat een stukkie joggen’ Maar vlak ren ik 1:17:00 op de halve Marathon. Je kunt een broek van 79 euro dragen en een sporthorloge van 599.- maar het maakt je niet sneller. Don’t judge a man by it’s cover.


Werkelijk schitterende natuur en omgeving
Hier in de bergen ren ik soms wel meer dan 30 km en het liefst tot aan de sneeuwgrens. De stijle afgronden vind ik eng, dus ik blijf op de wandelpaden. Deze vakantie ben ik tot nu toe in Saas-Fee en Zermatt. In Saas-Fee naar de Längfluh, felskin, Hannig en naar de staussee Mattmark en in Zermatt naar de Unterrothorn (3100m) en de Schwarzsee hardgelopen. Een werkelijk prachtige ervaring.

Het hardlopen naar grote hoogte geeft mij een kick, ik ben dol op fysieke uitdagingen en voel mij er onverwoestbaar bij. De lichamelijke machine gaat door en door. Maar het is ook een soort meting, hoe jong en fit is dit lijf nog? Los daarvan is het natuurlijk ook leuk om te vertellen, want ik doe toch iets wat velen niet kunnen en misschien ook gewoon niet willen.

Samengevat is het de kracht, en conditie die mij een super gevoel geven. Overigens haal ik het niet alleen uit sport, ik sta net zo graag een hele nacht te springen op een houseparty met snoeiharde beats maar dat is ook een soort hardlopen.
Ik heb nog ongeveer een week te gaan, dan ga ik weer naar Nederland. Ik ga nog zeker 2 keer hardlopen, een dag skiën en voor de rest veel wandelen. De natuur hier is prachtig en werkelijk bizar soms. Het hoeft niet duur te zijn om deze natuur te ervaren.
(Visited 697 times, 1 visits today)
Advertentie

6 Reactie op “Gastblog: Dit zouden meer mensen moeten doen! Geweldig.”

 • Chris Wollerau
  11 oktober 2020 at 10:51

  klasse

 • Marco
  11 oktober 2020 at 10:52

  Echt schitterend Jasja. Top dat je dit even deelt met ons op deze regenachtige dag in Nederland.

 • Johann
  11 oktober 2020 at 10:56

  Mooi verhaal en mooie prestaties vanuit een heel mooi deel van Zwitserland het Oberwallis. Ik volgde je sportieve verrichtingen via FB natuurlijk op de voet! Chapeau hoor en thx voor het delen met onze volgers. TOPPER Jasja!

 • Hugo
  11 oktober 2020 at 14:02

  Mooi verhaal Jasja. Respect voor jouw keuze. Komt authentiek over, dat mis je bij een hoop mensen.
  Heb zelf met wat oude dienstmaten 3 weken geleden de Strahlhorn beklommen bij SaasFee. Was zo’n beetje het laatste mooie zomerweekend. Schitterend gebied, goede keuze. Ruige natuur.
  Blijf gezond!
  grt Hugo

 • Beata
  11 oktober 2020 at 14:05

  Wat een ontzettend leuk bericht dit en machtig mooie foto’s! Nog heel veel plezier daar. En als je de kans hebt: blijf daar!

 • Ricardo
  11 oktober 2020 at 14:22

  Geweldig blog Jasja! Ga zo door en deel je ervaringen 🥰

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier