Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen maand waren mountainreporters Pauline en Maaike het Salzburgerland. Om precies te zijn in Tennegau. Lees hieronder hun reisverslag.

De regio Tennengau doet misschien niet meteen belletje bij je rinkelen. Dat komt waarschijnlijk doordat er geen grote bekende plaatsen in liggen, maar bestaat uit een veertiental kleinere dorpen.

Tennegau
Hiken in de bergen met een berggids

Zij bezochten Annaberg, Golling an der Salzach en Abtenau, beleefden spannende avonturen en schoten vooral veel mooie plaatjes. Hieronder lees én zie je genoeg redenen waarom we je een vakantie in dit gebied aanraden.

Mountainbiken met een e-bike

Tot dit jaar had ik nog nooit op een e-bike gezeten, laat staan een e-mountainbike. Maar na een flinke testronde in het Italiaanse Livigno eerder dit jaar, ben ik absoluut fan! Ik kon dan ook niet wachten totdat we de bergen in gingen met onze fietsen die ons mee de berg op helpen. Het weer was helaas dit keer niet fantastisch, maar toch was het zeker de moeite waard! Onze gids nam ons mee naar de Loseggalm, waar er twee planken met ‘Jause’ -bergkaas en worst- voor ons klaar stonden.

Tennegau
Mountainbiken met een E-mountainbike

Hiken in Annaberg

We logeren tijdens onze trip in hotel Salzburger Dolomitenhof in Annaberg. Pas wanneer we tijdens het diner naar de foto’s aan de muur kijken, zien we dat dit hotel in de winter midden op de piste ligt. Nu, in de zomer, is dat door al het groen bijna onherkenbaar! Lees verder en bekijk de video’s op Mountainreporters.com

Bewaren