Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ben jij klaar om je grenzen te verleggen? Doe dan mee met de Rab Nature Challenge in juni! Samen met anderen ga je voor jouw unieke persoonlijke doel én tegelijkertijd een gemeenschappelijk doel: meer tijd door te brengen in de natuur dan dat je normaal zou doen. Bovendien ontvang je als je je inschrijft niet alleen handige voorbereidingstips. Denk aan oefeningen voor sterke knieën en advies om je conditie op te bouwen, maar ook een flinke dosis motivatie om eropuit te trekken. En… het maakt niet uit wanneer en waar je dat doet!

Foto: Rob Johnson

Wat houdt de Challenge precies in?

De Challenge is er voor wandelaars en voor trailrunners. Het verschil is dat het bij de trailrunner-challenge gaat om het aantal kilometers dat je aflegt, en voor hikers telt de tijd die je wandelend doorbrengt. Je stelt een doel en hebt de hele maand juni de tijd om dat doel te bereiken. Ga lekker in je eentje op pad, of trommel je vrienden op en ga gezellig samen.

Je zal niet altijd zin hebben om naar buiten te gaan, maar de Rab Nature Challenge is hiervoor een hele mooie stok achter de deur. Heb jij een mooie hike of huttentocht op het programma staan? Bereid je dan goed voor en schrijf je in voor de Rab Nature Challenge! Sowieso kijk je aan het einde van de maand terug op een geweldige prestatie.

Foto: Jake Baggaley

De spelregels

Kies om te beginnen jouw uitdaging: Running of Hiking. Hieronder vind je de spelregels per discipline.

Rab Nature Challenge Running:

  • Doel: Leg een afstand van 100km, 250km, 500km, of zelfs 1000km af in de maand juni.
  • Belangrijk: Bij deze challenge is de afgelegde afstand cruciaal. De tijd die je erover doet heeft geen invloed op het behalen van de challenge.
  • Tracking: Je voortgang wordt automatisch bijgehouden via je Garmin Connect, Strava, of een vergelijkbaar account dat is gekoppeld aan Challenge Hound.
  • Regels: Alle kilometers die je buiten hardloopt tellen mee voor je totaal, inclusief die op asfalt. Loopbandkilometers zijn uitgesloten.

Rab Nature Challenge Hiking:

  • Doel: Besteed 10 uur, 25 uur, 50 uur, of 100 uur wandelend in de maand juni.
  • Belangrijk: Voor hikers is de bestede tijd in de natuur leidend. De afgelegde kilometers zijn hierbij niet van belang.
  • Tracking: Net als bij Running wordt je tijd automatisch bijgehouden via accounts zoals Garmin Connect of Strava die zijn gekoppeld aan het Challenge Hound platform.
  • Regels: Elke minuut die je buiten wandelend doorbrengt, telt mee. Dit geldt ook voor tijd doorgebracht op asfalt; loopbanden tellen niet mee.
Foto: Rob Johnson

Lekker veel kilometers maken? Doe mee met trail events die in juni staan gepland!

Juni staat bol van de trail events en als je meedoet tik je natuurlijk meteen flink wat kilometers weg. Begin de maand met de Groote Heide Trail op 8 juni vanaf Waalre in Noord-Brabant, vervolg je avontuur bij de Hooge Vuursche Trail tussen Baarn en Soest op 15 juni, en test je uithoudingsvermogen met 50 of 100 kilometer tijdens de Utrechtse Heuvelrug Ultra Trail op 29 juni. 

Vier je succes tijdens het Rab Nature Challenge Closing Event op 30 juni

Alleen ga je harder, samen kom je verder! Daarom belooft het Rab Nature Challenge Closing Event op 30 juni een geweldige dag te worden op het prachtige Landgoed Stakenberg in Elspeet, Gelderland. Tussen 10:00 en 14:00 uur kun je starten met een van de twee uitgezette lussen van elk ongeveer 8 kilometer. Deze kun je naar wens meerdere keren lopen, perfect als je nog wat kilometers moet maken om jouw challenge te voltooien. Een verzorgingspost zal klaarstaan met alle benodigde ondersteuning en aanmoediging. 

Heb je je uitdaging volbracht? Dan ontvang je direct je welverdiende Rab Nature Challenge medaille. Dit evenement is exclusief voor deelnemers van de Rab Nature Challenge en biedt een unieke kans om samen met gelijkgestemden jouw prestaties te vieren. 

Lees meer over de Rab Nature Challenge en het Closing Event

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan nu in voor de Rab Nature Challenge en ontdek wat je allemaal kunt bereiken deze zomer. Dit is jouw kans op een zomer vol avontuur. Mis het niet! 

Ga naar de Rab Nature Challenge 2024 en het Closing Event voor meer informatie en inschrijvingen.

Hoofdfoto: Jake Baggaley


(Visited 107 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier