Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Franse skigebieden sluiten per direct hun deuren

Op vrijdag plaatsten we al deze blogpost waarin de Franse skigebieden nog aankondigden hun liften open te houden. Vandaag kregen we echter de melding binnen dat ook deze gebieden hun liften moeten sluiten. Dit natuurlijk op vraag van de Franse overheid. Laten we hier vooral niet over zeuren, ons gezondheidssysteem staat door Corona zwaar onder druk. Solidariteit en gezond verstand primeren nu. 

Franse skigebieden sluiten per direct hun deuren

Hieronder het bericht dat het skigebied Courchevel deze ochtend op hun Facebookpagina deelde. We zien héél wat skigebieden die ook delen hoe mensen het geld van hun skipas kunnen terugkrijgen.

Heb je zelf een vakantie geboekt richting één van deze skigebieden dan kan je best de social media van het gebied in kwestie bekijken. Heb je via een touroperator geboekt dan contacteer je hen.

Geen rustige uittocht dus, gewoon direct gedaan. Het nieuws werd pas zaterdagavond bekend, hierdoor waren veel mensen al aangekomen op hun bestemming. Hoe jammer het ook mag zijn voor het skiseizoen, we moeten hier gewoon even aan de algemene gezondheid denken.

Niet alle skigebieden hebben een update geplaatst, bijvoorbeeld op de Facebookpagina van Tignes is momenteel niets te vinden. Ook niet alle gebieden hebben het over “het einde van het seizoen”.

Les Deux Alpes is één van de weinige gebieden die aankondigt dat het skiseizoen voorbij is. Meer informatie over de situatie in Frankrijk vind je op  deze website.

In Oostenrijk zijn ze vandaag bezig aan hun laatste skidag, met prachtig weer. Daar lees je hier meer over.

Voor de echte waaghalzen willen we nog even meegeven dat ook de skigebieden in Spanje en Andorra hun deuren hebben gesloten. Het wintersportseizoen in Europa is dus volledig gedaan. Nu is het gewoon wachten op de lente en hopelijk kunnen we dan terug massaal richting de bergen om te wandelen, mountainbiken en genieten.

De laatste updates vind je ook op deze website.

(Visited 208 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Franse skigebieden sluiten vanaf vandaag op vraag van de overheid!”

  • Sandra
    15 maart 2020 at 10:18

    Jammer dat het fantastische skiseizoen zo moet eindigen voor alle Alpenlanden, en wat een strop voor alle ondernemers in de gebieden en dorpen. Mijn laatste wintersport stond eigenlijk ook nog gepland volgend weekend, maar de laatste wintersport was dus begin februari, i.p.v. volgende weekend. Nu de zomerbanden er maar weer op en hopen dat deze wereldwijde uitbraak weer snel verdwijnt.
    Bedankt voor alle mooie weerberichten van deze winter, die in dit seizoen genoeg variatie hadden ( op de 3 weken januari na). En blijf zeker de weerberichten voor Nederland volgen deze zomer.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer