Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Franse skigebieden sluiten per direct hun deuren

Op vrijdag plaatsten we al deze blogpost waarin de Franse skigebieden nog aankondigden hun liften open te houden. Vandaag kregen we echter de melding binnen dat ook deze gebieden hun liften moeten sluiten. Dit natuurlijk op vraag van de Franse overheid. Laten we hier vooral niet over zeuren, ons gezondheidssysteem staat door Corona zwaar onder druk. Solidariteit en gezond verstand primeren nu. 

Franse skigebieden sluiten per direct hun deuren

Hieronder het bericht dat het skigebied Courchevel deze ochtend op hun Facebookpagina deelde. We zien héél wat skigebieden die ook delen hoe mensen het geld van hun skipas kunnen terugkrijgen.

Heb je zelf een vakantie geboekt richting één van deze skigebieden dan kan je best de social media van het gebied in kwestie bekijken. Heb je via een touroperator geboekt dan contacteer je hen.

Geen rustige uittocht dus, gewoon direct gedaan. Het nieuws werd pas zaterdagavond bekend, hierdoor waren veel mensen al aangekomen op hun bestemming. Hoe jammer het ook mag zijn voor het skiseizoen, we moeten hier gewoon even aan de algemene gezondheid denken.

Niet alle skigebieden hebben een update geplaatst, bijvoorbeeld op de Facebookpagina van Tignes is momenteel niets te vinden. Ook niet alle gebieden hebben het over “het einde van het seizoen”.

Les Deux Alpes is één van de weinige gebieden die aankondigt dat het skiseizoen voorbij is. Meer informatie over de situatie in Frankrijk vind je op  deze website.

In Oostenrijk zijn ze vandaag bezig aan hun laatste skidag, met prachtig weer. Daar lees je hier meer over.

Voor de echte waaghalzen willen we nog even meegeven dat ook de skigebieden in Spanje en Andorra hun deuren hebben gesloten. Het wintersportseizoen in Europa is dus volledig gedaan. Nu is het gewoon wachten op de lente en hopelijk kunnen we dan terug massaal richting de bergen om te wandelen, mountainbiken en genieten.

De laatste updates vind je ook op deze website.

(Visited 212 times, 1 visits today)

één reactie op “Franse skigebieden sluiten vanaf vandaag op vraag van de overheid!”

  • Sandra
    15 maart 2020 at 10:18

    Jammer dat het fantastische skiseizoen zo moet eindigen voor alle Alpenlanden, en wat een strop voor alle ondernemers in de gebieden en dorpen. Mijn laatste wintersport stond eigenlijk ook nog gepland volgend weekend, maar de laatste wintersport was dus begin februari, i.p.v. volgende weekend. Nu de zomerbanden er maar weer op en hopen dat deze wereldwijde uitbraak weer snel verdwijnt.
    Bedankt voor alle mooie weerberichten van deze winter, die in dit seizoen genoeg variatie hadden ( op de 3 weken januari na). En blijf zeker de weerberichten voor Nederland volgen deze zomer.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer