klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Corona in Frankrijk

Met de sluiting van Italië en recente sluiting van Oostenrijk (klik hier) en Zwitserland (klik even hier) zijn alle ogen nu op Frankrijk gericht. Momenteel houden ze daar nog de skigebieden open, maar hoe lang kan dit nog? Daarnaast hebben tal van landen hun reisadvies aangepast en wordt aangeraden “het gezond verstand” te gebruiken. Hier al even de link naar het reisadvies voor Frankrijk. 

Reisadvies naar Frankrijk aangepast, maar skigebieden blijven open

Het reisadvies van de Nederlandse overheid richting Frankrijk veranderde vandaag van groen naar geel. Van veilig naar “let op veiligheidsrisico”. Vanaf maandag sluiten ook de scholen, universiteiten en crèches in Frankrijk. De skigebieden blijven tot op heden wel open.

Hieronder zien we een post van Alpe d’Huez op hun Facebookpagina. Waarin ze aangeven dat ze gewoon open blijven, maar indien je niet meer wil afzakken kan je wel jouw geld terug vragen.

Wanneer we dichter naar de grens met Italië gaan zien we ook op de Facebookpagina van Chamonix hetzelfde verhaal. Voor zij die zeker op wintersport willen gaan is het goed nieuws, maar je kan er natuurlijk ook jouw bedenkingen over hebben.

In Méribel en Courchevel kan je ook nog gewoon gaan wintersporten. De nieuwe maatregelen van de Franse regering hebben geen impact op de skigebieden. Zoals je het al kan merken pronken ze er allemaal mee op hun social media.

Nu had je je zinnen gezet op een event in Frankrijk dan ben je er wel aan voor de moeite. Want niet enkel Tomorrowland Winter is afgelast, ook de kleinere evenementen worden afgelast.

Ik kan je dus enkel aanraden om voor jouw vertrek zeker de social media van het skigebied waar je heen wil te bekijken en deze website! De situatie wijzigt echt enorm snel. Mogelijk is deze post morgen al niet meer van toepassing.

Wat je als wintersporter ook kan doen is gewoon even lekker de maatregelen van overheid volgen. Hoe sneller we samen dit virus aanpakken, hoe sneller we kunnen uitkijken naar een nieuwe vakantie in de bergen. Al is het dan om te wandelen en mountainbiken, de bergen zijn prachtig elk seizoen van het jaar.

Hoe hard ik het vorige week nog balen vond dat ik niet kon gaan wintersporten, des te harder wil ik nu gewoon van heel die corona-rotzooi verlost zijn.

(Visited 6.828 times, 1 visits today)

één reactie op “Frankrijk houdt skigebieden voorlopig open”

  • Lummy Slager
    15 maart 2020 at 12:30

    Ondertussen zijn ook in Frankrijk alle skigebieden gesloten. Vanaf zaterdagavond 14 maart middernacht.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer