Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Corona in Frankrijk

Met de sluiting van Italië en recente sluiting van Oostenrijk (klik hier) en Zwitserland (klik even hier) zijn alle ogen nu op Frankrijk gericht. Momenteel houden ze daar nog de skigebieden open, maar hoe lang kan dit nog? Daarnaast hebben tal van landen hun reisadvies aangepast en wordt aangeraden “het gezond verstand” te gebruiken. Hier al even de link naar het reisadvies voor Frankrijk. 

Reisadvies naar Frankrijk aangepast, maar skigebieden blijven open

Het reisadvies van de Nederlandse overheid richting Frankrijk veranderde vandaag van groen naar geel. Van veilig naar “let op veiligheidsrisico”. Vanaf maandag sluiten ook de scholen, universiteiten en crèches in Frankrijk. De skigebieden blijven tot op heden wel open.

Hieronder zien we een post van Alpe d’Huez op hun Facebookpagina. Waarin ze aangeven dat ze gewoon open blijven, maar indien je niet meer wil afzakken kan je wel jouw geld terug vragen.

Wanneer we dichter naar de grens met Italië gaan zien we ook op de Facebookpagina van Chamonix hetzelfde verhaal. Voor zij die zeker op wintersport willen gaan is het goed nieuws, maar je kan er natuurlijk ook jouw bedenkingen over hebben.

In Méribel en Courchevel kan je ook nog gewoon gaan wintersporten. De nieuwe maatregelen van de Franse regering hebben geen impact op de skigebieden. Zoals je het al kan merken pronken ze er allemaal mee op hun social media.

Nu had je je zinnen gezet op een event in Frankrijk dan ben je er wel aan voor de moeite. Want niet enkel Tomorrowland Winter is afgelast, ook de kleinere evenementen worden afgelast.

Ik kan je dus enkel aanraden om voor jouw vertrek zeker de social media van het skigebied waar je heen wil te bekijken en deze website! De situatie wijzigt echt enorm snel. Mogelijk is deze post morgen al niet meer van toepassing.

Wat je als wintersporter ook kan doen is gewoon even lekker de maatregelen van overheid volgen. Hoe sneller we samen dit virus aanpakken, hoe sneller we kunnen uitkijken naar een nieuwe vakantie in de bergen. Al is het dan om te wandelen en mountainbiken, de bergen zijn prachtig elk seizoen van het jaar.

Hoe hard ik het vorige week nog balen vond dat ik niet kon gaan wintersporten, des te harder wil ik nu gewoon van heel die corona-rotzooi verlost zijn.

(Visited 6.858 times, 1 visits today)
Advertentie

één reactie op “Frankrijk houdt skigebieden voorlopig open”

  • Lummy Slager
    15 maart 2020 at 12:30

    Ondertussen zijn ook in Frankrijk alle skigebieden gesloten. Vanaf zaterdagavond 14 maart middernacht.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier