Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Corona in Frankrijk

Met de sluiting van Italië en recente sluiting van Oostenrijk (klik hier) en Zwitserland (klik even hier) zijn alle ogen nu op Frankrijk gericht. Momenteel houden ze daar nog de skigebieden open, maar hoe lang kan dit nog? Daarnaast hebben tal van landen hun reisadvies aangepast en wordt aangeraden “het gezond verstand” te gebruiken. Hier al even de link naar het reisadvies voor Frankrijk. 

Reisadvies naar Frankrijk aangepast, maar skigebieden blijven open

Het reisadvies van de Nederlandse overheid richting Frankrijk veranderde vandaag van groen naar geel. Van veilig naar “let op veiligheidsrisico”. Vanaf maandag sluiten ook de scholen, universiteiten en crèches in Frankrijk. De skigebieden blijven tot op heden wel open.

Hieronder zien we een post van Alpe d’Huez op hun Facebookpagina. Waarin ze aangeven dat ze gewoon open blijven, maar indien je niet meer wil afzakken kan je wel jouw geld terug vragen.

Wanneer we dichter naar de grens met Italië gaan zien we ook op de Facebookpagina van Chamonix hetzelfde verhaal. Voor zij die zeker op wintersport willen gaan is het goed nieuws, maar je kan er natuurlijk ook jouw bedenkingen over hebben.

In Méribel en Courchevel kan je ook nog gewoon gaan wintersporten. De nieuwe maatregelen van de Franse regering hebben geen impact op de skigebieden. Zoals je het al kan merken pronken ze er allemaal mee op hun social media.

Nu had je je zinnen gezet op een event in Frankrijk dan ben je er wel aan voor de moeite. Want niet enkel Tomorrowland Winter is afgelast, ook de kleinere evenementen worden afgelast.

Ik kan je dus enkel aanraden om voor jouw vertrek zeker de social media van het skigebied waar je heen wil te bekijken en deze website! De situatie wijzigt echt enorm snel. Mogelijk is deze post morgen al niet meer van toepassing.

Wat je als wintersporter ook kan doen is gewoon even lekker de maatregelen van overheid volgen. Hoe sneller we samen dit virus aanpakken, hoe sneller we kunnen uitkijken naar een nieuwe vakantie in de bergen. Al is het dan om te wandelen en mountainbiken, de bergen zijn prachtig elk seizoen van het jaar.

Hoe hard ik het vorige week nog balen vond dat ik niet kon gaan wintersporten, des te harder wil ik nu gewoon van heel die corona-rotzooi verlost zijn.

(Visited 6.817 times, 1 visits today)

één reactie op “Frankrijk houdt skigebieden voorlopig open”

  • Lummy Slager
    15 maart 2020 at 12:30

    Ondertussen zijn ook in Frankrijk alle skigebieden gesloten. Vanaf zaterdagavond 14 maart middernacht.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier