Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

We stappen uit bed op 20 november 2022 en openen de gordijnen. De voorspellingen van onze weermannen over de te verwachten koude nacht zijn uitgekomen. We zien een prachtige ijzige waas over de planten in onze tuin. De vijver is bevroren. Vogels en eekhoorns zijn actiever dan in de afgelopen weken en stellen hun voedsel veilig. Het is een komen en gaan van roodborstjes, pimpel en koolmezen, Vlaamse gaaien en eksters. De temperaturen schommelen nog steeds ruim onder het vriespunt. De winter is nu echt begonnen.

Na een snelle koffie hullen we ons in een redelijk warm wandeloutfit en begeven we ons naar de Doorwerthse Heide. Vlakbij ons huis is dit een van de mooiste wandelingen. Helemaal vroeg in de ochtend. We zijn vrijwel alleen tijdens deze ontspannen ochtendwandeling. In de verte zien we een hond met zijn baasje lopen. Een jonge ree maakt zich soepel springend uit de voeten. Dit is genieten in zijn puurste vorm. Geniet met ons mee met de foto’s die we maakten op deze eerste winterse ochtend in seizoen 2022/2023. We kijken al uit naar schilderachtige momenten vol sneeuw en ijs in de lage landen.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Meer over wandelen in Nederland lees je op OutdoorDichtbij.nl

(Visited 204 times, 1 visits today)

één reactie op “Fotoverslag van de eerste winterse dag in Nederland”

  • Johann
    20 november 2022 at 14:43

    Prachtige winterse sfeerbeelden. Thx for sharing!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier