Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zoals jullie in het Alpenweerbericht van Sander hebben kunnen lezen – zie HIER – hebben we vandaag te maken met een krachtige Südföhnfase. Vanmiddag lopen de drukverschillen tussen de zuid en noordkant op tot 15hPA.  Wanneer het drukverschil toeneemt tot meer dan 8hPa dan kan de föhn tot in het aangrenzende Alpenlaagland en voorland doorgrijpen en kan het behoorlijk gaan waaien en net als dan in de bergen krijgen krijgen we te maken met een Föhnstorm.

fdiagranm

Hieronder een kort filmpje vanmiddag om 14h00 gemaakt op Rosswald. Daarop is in zuidelijke richting boven het Simplongebied heel mooi het effect van de Südföhn te zien. Vochtige lucht stuwt zich vanuit het zuiden en er vormt zich een zogenaamde “Föhnmuur of Föhnmauer /Föhnwalze

Föhnmuur Simplon (best view in HD / full-screen)

Meer informatie over het fenomeen Föhn is te lezen in een aparte Blog van Lars , zie – HIER

Hieronder nog een stukje korte afdaling op de ski op de middelste piste van Rosswald tijdens heerlijk weer gistermiddag. Beetje schokkerig beeld omdat ik de Videocam in 1 hand moest houden en de skistokken in andere hand (bevestiging cam skihelm vergeten)

Skiiing Rosswald (best view in HD / full-screen)

Apropos piste…..

Lawinegevaar “kritisch”

Ten slotte nog maar even weer de waarschuwing! Het lawinegevaar is kritisch, ook bij beter weer en “slechts” code 3 -oranje- ! Blijf vooral op de gemarkeerde pistes en volg de lokale berichtgevingen en melding.  Vanmiddag was het helaas weer raak in Tirol in Wattener Lizum  circa 30 Kilometer van Innsbruck. Voorlopige trieste bilans 5 doden, 12 vermisten!!  Het betrof hier een groep Skitourengänger uit Tsjechië.

[/fusion_builder_container]

(Visited 685 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer