Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zoals jullie in het Alpenweerbericht van Sander hebben kunnen lezen – zie HIER – hebben we vandaag te maken met een krachtige Südföhnfase. Vanmiddag lopen de drukverschillen tussen de zuid en noordkant op tot 15hPA.  Wanneer het drukverschil toeneemt tot meer dan 8hPa dan kan de föhn tot in het aangrenzende Alpenlaagland en voorland doorgrijpen en kan het behoorlijk gaan waaien en net als dan in de bergen krijgen krijgen we te maken met een Föhnstorm.

fdiagranm

Hieronder een kort filmpje vanmiddag om 14h00 gemaakt op Rosswald. Daarop is in zuidelijke richting boven het Simplongebied heel mooi het effect van de Südföhn te zien. Vochtige lucht stuwt zich vanuit het zuiden en er vormt zich een zogenaamde “Föhnmuur of Föhnmauer /Föhnwalze

Föhnmuur Simplon (best view in HD / full-screen)

Meer informatie over het fenomeen Föhn is te lezen in een aparte Blog van Lars , zie – HIER

Hieronder nog een stukje korte afdaling op de ski op de middelste piste van Rosswald tijdens heerlijk weer gistermiddag. Beetje schokkerig beeld omdat ik de Videocam in 1 hand moest houden en de skistokken in andere hand (bevestiging cam skihelm vergeten)

Skiiing Rosswald (best view in HD / full-screen)

Apropos piste…..

Lawinegevaar “kritisch”

Ten slotte nog maar even weer de waarschuwing! Het lawinegevaar is kritisch, ook bij beter weer en “slechts” code 3 -oranje- ! Blijf vooral op de gemarkeerde pistes en volg de lokale berichtgevingen en melding.  Vanmiddag was het helaas weer raak in Tirol in Wattener Lizum  circa 30 Kilometer van Innsbruck. Voorlopige trieste bilans 5 doden, 12 vermisten!!  Het betrof hier een groep Skitourengänger uit Tsjechië.

[/fusion_builder_container]

(Visited 689 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer