klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Dat was toch weer even genieten de afgelopen dagen,….freundliches Spätsommerwetter. We hebben niet te klagen gehad in het Salzburgerland, ook voor wat betreft de neerslag is het bij ons allemaal reuze meegevallen,… hier en daar een buitje, wat onweer en op sommige plaatsen wat lichte hagel.

In het zuidoosten van Oostenrijk is het de afgelopen dagen weer raak geweest en is er weer veel schade ontstaan door zware regenval, moderlawines en hagel (zie foto’s). Uit ervaring weet ik hoeveel schade een ‘pittige’ hagelbui kan aanrichten.

[/fusion_builder_container]

(Visited 30 times, 1 visits today)

8 Reactie op “‘factor 50’ weer! Update uit het Salzburgerland”

 • Han
  17 augustus 2016 at 20:55

  Dat is een een mooi verhaal Rob. Ook de stabiele verwachting voor volgende week biedt mogelijkheden voor een grotere bergtour. De verschillende plannen zijn de maak.

  • Rob Schellevis
   17 augustus 2016 at 22:00

   Ja Han, ik hoop dat de weerkaarten, zoals deze er nu bij liggen, stand houden dan gaan we een mooie week tegemoet!! En inderdaad prima om dan een paar bergtouren te plannen,… onweer blijft wel een thema!

 • Annemarie Peters
  18 augustus 2016 at 09:26

  Tuurlijk!! Wij zijn weer terug uit Oostenrijk en het gaat mooi weer worden….
  Mijn “voorspelling” van 3 weken mooi weer is niet helemaal uitgekomen. Maar uiteindelijk hebben we niet mogen klagen, zonnige dagen met ’s avonds een bui, bewolkte dagen met prima temperatuur en dagen met 36 uur onafgebroken regen…. Dit gaf wel weer verse sneeuw op de gletsjer dus had het toch een goed doel. Nu maar vanachter mijn buro “genieten” van het mooie weer hier in Nederland.

  Geniet ervan!

  Annemarie

  • Rob Schellevis
   18 augustus 2016 at 10:09

   Hi Annemarie,… und Skilehrer im Haus!? Jullie hebben inderdaad afgelopen week, net als wij hier, een paar dagen aaneengesloten regen gehad. Zit je natuurlijk niet echt op te wachten tijdens je vakantie,… gelukkig ook de nodige mooie dagen! Ja, zoals het er nu naar uitziet gaat de zomer dit jaar in de 4e week van augustus vallen 😉 Maar eens kijken over een paar dagen of het dan allemaal nog op de kaarten staat! Al met al had de ‘Siebenschläfertag voorspelling’ dit jaar weer een 100% score 🙂 7 weken wisselvallig zomerweer. Blijkt toch wel redelijk betrouwbaar te zijn voor onze regio. Heb je overigens zelf nog geskied op de gletsjer? Is altijd wel een aparte beleving om in de zomer op de ski’s te staan om dan ’s middags weer aan de rand van het zwembad in het zonnetje te liggen.Veel sterkte volgende week achter je bureau (wordt ook in NL mooi weer volgens mij) Gruß aus Lofer

 • Annemarie Peters
  18 augustus 2016 at 12:07

  Hallo Rob,

  Ik heb zelf niet geskied, dan zat ik 3 weken lang met alle skispullen van 4 personen in de caravan…… Werd me iets teveel rotzooi 😉
  Ik had al moeite genoeg om alles van 1 persoon iedere dag weer droog te krijgen in de caravan, heb nog nooit zo veel gas verstookt!
  Uiteindelijk bijna geslaagd. Praktijk met een hele mooie score gehaald, maar helaas 1 onderdeel theorie de vraagstelling niet goed begrepen. Het antwoord was wel goed, maar er waren 6 opties mogelijk en 1 optie was helaas te weinig voor voldoende punten. Oostenrijkse “gründlichkeit” zullen we maar zeggen. Dus 23 december voor 3 vragen naar Axams rijden……… Gelukkig was dit voor de skischool geen probleem en kan hij wel de 24e beginnen. Dus al met al toch wel een geslaagde vakantie na de grootste domper verwerkt te hebben. Het skiën op de gletsjer was inderdaad een aparte beleving. Leek het de ene dag wel waterskiën zulke papsneeuw, de volgende dag was er 30 cm verse sneeuw gevallen en waren de condities beter als we in de winter hebben gehad. Heel bijzonder!!
  Maar goed we gaan ons nu weer voorbereiden op de komende wintersportvakantie!! Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen zeg ik altijd maar 😉

  Groeten
  Annemarie

  • Rob Schellevis
   18 augustus 2016 at 21:11

   Jammer dat je man een onderdeeltje ‘gemist’ heeft. Is natuurlijk ook lastig als je dat in een andere taal moet doen, aanbod is volgens mij niet zo groot,… Duits en Engels. Uit ervaring weet ik dat het soms lstig kan zijn, zelfs na 10 jaar loop ik nog wel eens tegen dingen aan dat ik denk ‘oh ja,…’ Nou ja moet december dan een makkie zijn. De omstandigheden op de gletsjers wisselen inderdaad sterk, de eerste keer dat ik op een gletsjer heb geskied was zo’n 30 jaar geleden in Sölden. Heb daar toen een week fantastisch kunnen skien in de ochtenduren (en ‘smiddags lekker met een beok voor de tent) 30 jaar geleden waren de omstandigheden op de geltsjers toch wat contanter dan tegenwoordig,….jammer. Maar goed nog een maand of 3, je begrijpt ik ga nog steeds van een vroege winter uit, dan kunnen we weer skien 😉 dus ga vooral door met de voorbereidingen 🙂 Gruß aus Lofer

 • Han
  20 augustus 2016 at 00:09

  Vandaag was het prima wandelweer. Van Pürzelbach naar de Hochkranz (1954m) gelopen. Weer eens een gipfel in het mooie Saalachtal waar ik nog niet eerder was . Wonderschone tour en sogar einen Sonnenbrand opgelopen. Zitten wel een paar gevaarlijke stellen in waar je geen blöden Sachen uit moet halen. Voor mensen met hoogtevrees is deze tour minder geschikt.
  Rob, hopelijk klopt je voorspelling voor volgende week nog. Dan is namelijk het Reifhorn weer eens angesagt.

  • Rob Schellevis
   20 augustus 2016 at 17:19

   Hi Han, Ziet er goed uit volgende week, zie mijn update van vandaag! Maak een mooie foto op de reifenhorn, kan ik die plaatsen in mijn update. Gruß en geniet van het (komende) mooie weer.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer