Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Alpenweerman, excursie met het van Lodenstein College uit Amersfoort Saas-Fee / Mittelallalin

08-10-2019 Was het weer zover, het vierde opeenvolgende jaar dat Alpenweerman een excursie mocht verzorgen voor het Van Lodenstein College uit Amersfoort. Ook deze keer was de setting in Saas-Fee in de Walliser Alpen op en rond de (Mittel)allallin op 3500 meter hoogte.

Beetje sneeuw, beetje föhn en vooral ook zon
Tussen twee storingen startte de dag nog met wat bewolking maar gaandeweg de dag was het met een opkomende föhn uiteindelijk de zon die het weerbeeld bepaalde. Met een  koufront dat die zondag daarvoor over de Alpen trok was er 10 tot 20 cm verse sneeuw gevallen en dat gaf toch nog ook nog een winters tintje aan de dag. Tijdens een stevige afdaling in de middag vanaf de Morenia op 2500 meter was het met de zon en voor die hoogte zeer milde vijf graden in de plus zelfs nog even zweten geblazen.

In de middag geen wolkje meer aan de lucht en zeer aangename temperaturen op 2500 meter hoogte

Global warming, geen IJs paviljoen
Helaas konden we dit jaar het IJspaviljoen niet bezichtigen. Door de extreme warmte van de afgelopen zomer en herfst waarbij de vorstgrens periodiek zelfs tot boven de 5000 meter lag moest deze in verband met de instabiele “permafrost” en met oog op de veiligheid worden gesloten! Dit mocht echter de pret niet drukken en de uitstapjes op de Felskin en de Morenia maakten veel goed!

Net als de voorgaande jaren konden we ook dit jaar samen met de zeer enthousiaste 5 HAVO en VWO leerlingen en hun leraren terugkijken op een schitterende, indrukwekkende en onvergetelijke dag in de zuidelijke Walliser Alpen! Bedankt allemaal!!

Geniet met ons meer met de onderstaande video compilatie en foto impressie van deze schitterende en onvergetelijke dag in de zuidelijke Walliser Alpen.

(Visited 272 times, 1 visits today)

één reactie op “Excursie met van Lodenstein College Amersfoort 8 oktober ’19”

  • Remco Mienis
    10 oktober 2019 at 10:40

    Heel gaaf om dit weer te mogen doen voor het 4e jaar op rij!
    Prachtige beelden weer Johann. En gelukkig dit jaar iets beter weer dan vorig jaar naar ik meen.

Comments are closed.