Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Alpenweerman, excursie met het van Lodenstein College uit Amersfoort Saas-Fee / Mittelallalin

08-10-2019 Was het weer zover, het vierde opeenvolgende jaar dat Alpenweerman een excursie mocht verzorgen voor het Van Lodenstein College uit Amersfoort. Ook deze keer was de setting in Saas-Fee in de Walliser Alpen op en rond de (Mittel)allallin op 3500 meter hoogte.

Beetje sneeuw, beetje föhn en vooral ook zon
Tussen twee storingen startte de dag nog met wat bewolking maar gaandeweg de dag was het met een opkomende föhn uiteindelijk de zon die het weerbeeld bepaalde. Met een  koufront dat die zondag daarvoor over de Alpen trok was er 10 tot 20 cm verse sneeuw gevallen en dat gaf toch nog ook nog een winters tintje aan de dag. Tijdens een stevige afdaling in de middag vanaf de Morenia op 2500 meter was het met de zon en voor die hoogte zeer milde vijf graden in de plus zelfs nog even zweten geblazen.

In de middag geen wolkje meer aan de lucht en zeer aangename temperaturen op 2500 meter hoogte

Global warming, geen IJs paviljoen
Helaas konden we dit jaar het IJspaviljoen niet bezichtigen. Door de extreme warmte van de afgelopen zomer en herfst waarbij de vorstgrens periodiek zelfs tot boven de 5000 meter lag moest deze in verband met de instabiele “permafrost” en met oog op de veiligheid worden gesloten! Dit mocht echter de pret niet drukken en de uitstapjes op de Felskin en de Morenia maakten veel goed!

Net als de voorgaande jaren konden we ook dit jaar samen met de zeer enthousiaste 5 HAVO en VWO leerlingen en hun leraren terugkijken op een schitterende, indrukwekkende en onvergetelijke dag in de zuidelijke Walliser Alpen! Bedankt allemaal!!

Geniet met ons meer met de onderstaande video compilatie en foto impressie van deze schitterende en onvergetelijke dag in de zuidelijke Walliser Alpen.

(Visited 312 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Excursie met van Lodenstein College Amersfoort 8 oktober ’19”

  • Remco Mienis
    10 oktober 2019 at 10:40

    Heel gaaf om dit weer te mogen doen voor het 4e jaar op rij!
    Prachtige beelden weer Johann. En gelukkig dit jaar iets beter weer dan vorig jaar naar ik meen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer