Einde skiseizoen dacht ik afgelopen week nog. Ski’s een servicebeurt gegeven en ik in afwachting van het naderende voorjaar. En dan zo’n finale van het skiseizoen, zoals het eigenlijk had moeten beginnen,…. met sneeuw, heel veel sneeuw! Afgelopen week schreef ik nog dat er zo’n 80 centimeter nieuwe sneeuw was gevallen bij ons op de Loferer Alm. Gisteren en vandaag moet daar nog een behoorlijke hoeveelheid bij zijn gevallen. Vooral vandaag hebben wij veel en langdurige sneeuwval gehad,… sneeuwval tot in het dal. Het dorp heeft dan ook weer een winterse aanblik. De temperatuur was vroeg in de morgen in het dorp rond het vriespunt, vanmiddag en vanavond is daar geen verandering in gekomen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Hoe mooi kan het zijn in April!

Op 1400 meter de hele dag tussen de 4 en 6 graden vorst. Ja dan gaat het ‘skihart’ toch weer sneller kloppen,….jullie begrijpen het al morgen ga ik nog even ‘powderen’ en misschien overmorgen ook wel. Daarna wordt het tijd voor onderhoudswerkzaamheden aan de appartementen, dus werk aan de winkel en is het echt gedaan met de skipret! De vooruitzichten zijn bijzonder goed deze week en dan met name richting het weekend, voorjaarsachtig weer met de daarbij behorende temperaturen. Donderdag al rond de 20 graden en vrijdag is zelfs 22 graden mogelijk! Vanmiddag was ik nog even in Hinterglemm, daar het zelfde weerbeeld als bij ons alleen was de intensiteit van de sneeuw iets minder. Ik zou zeggen als je nog een paar dagen vrij hebt en je wilt nog even genieten van prima condities, mooi skiweer en hele rustige pistes dan is dit je kans. Dus bel je werkgever, zeg dat je er even een paar dagen niet bent en ga lekker skiën! Gruß aus Lofer.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

  1. He Eric, vandaag afscheid genomen van het treintje? snik, snik. Ja het is echt onwijs de pistes liggen er nu zo mooi bij!! Morgen nog even een paar uurtjes knallen, Sneeuwt hier nog steeds, dus morgen een paar spoortjes buiten de piste trekken als mijn arm het toelaat, Oude skiblessure speelt op waarmee ik eigenlijk naar de dokter moet maar het iedere keer uitstel tot na het seizoen. Stel je voor dat hij zegt dat ik rust moet houden 😉 Veilige rit naar huis!

  2. Wieder zuhause…..maar het treintje …ja natuurlijk de laatste dag er nog in geweest. Heb er beelden van zet ik vandaag live op…….

    De groeten.
    Eric

Comments are closed.