Algemeen:
Ons “mooiweer” hoog verplaatst zijn zwaartepunt richting zuidoost Europa en zwakt iets af. Daarmee wordt vanuit het westen de weg vrijgemaakt voor wat vochtigere lucht. Uitgaande van een depressie bij IJsland trekt zaterdag een zwak front over de Alpen, na een weersverbetering op zondag zorgt een volgend front richting de dinsdag vooral in de oostelijke Alpen voor wat koeler en onbestendiger weer.

Gisteren konden we opnieuw genieten van onvervalst voorjaarsweer. Toch was de hemel niet meer zo mooi strakblauw als de dagen daarvoor en ook de temperaturen konden niet echt meer winst pakken. De 25 graden werd dan ook (net) niet geknakt,  het warmst werd het ditmaal in Landquart (Graubünden, Zwitserland) met 24.4 gaden en in Oostenrijk in Salzburg-City met 22.5 graden. Oorzaak hiervoor was het instromen van wat vochtigere lucht en daarmee samenhangend hogere bewolking en in de middag ook stapelwolken die ervoor zorgden dat de zon wat minder krachtig zijn werk kon doen. Tevens begon in de loop van de dag de wind wat aan te trekken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 421 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer