Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Ons “mooiweer” hoog verplaatst zijn zwaartepunt richting zuidoost Europa en zwakt iets af. Daarmee wordt vanuit het westen de weg vrijgemaakt voor wat vochtigere lucht. Uitgaande van een depressie bij IJsland trekt zaterdag een zwak front over de Alpen, na een weersverbetering op zondag zorgt een volgend front richting de dinsdag vooral in de oostelijke Alpen voor wat koeler en onbestendiger weer.

Gisteren konden we opnieuw genieten van onvervalst voorjaarsweer. Toch was de hemel niet meer zo mooi strakblauw als de dagen daarvoor en ook de temperaturen konden niet echt meer winst pakken. De 25 graden werd dan ook (net) niet geknakt,  het warmst werd het ditmaal in Landquart (Graubünden, Zwitserland) met 24.4 gaden en in Oostenrijk in Salzburg-City met 22.5 graden. Oorzaak hiervoor was het instromen van wat vochtigere lucht en daarmee samenhangend hogere bewolking en in de middag ook stapelwolken die ervoor zorgden dat de zon wat minder krachtig zijn werk kon doen. Tevens begon in de loop van de dag de wind wat aan te trekken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 412 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer