Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Iedereen weet ondertussen dat meteorologen 1 september als begin van de herfst beschouwen. Blijkbaar is moeder natuur ook wel klaar met de zomer. Terwijl de astronomische herfst pas begint op 23 september, ligt er al sneeuw in de Alpen!

Vorig weekend hadden we aldaar nog te maken met tropische temperaturen en nu gooien ze het daarboven over een totaal andere boeg. Het is duidelijk te koud voor de tijd van het jaar.

De temperatuur anomalie is duidelijk te koud voor een groot deel van de Alpen. bron: wetterzentrale.de

Diversen bergpassen zijn afgesloten omdat ze onbegaanbaar zijn geworden voor het verkeer. Met namen in Zwitserland zijn passen boven de 2200 meter afgesloten zoals bijvoorbeeld de Gotthard paß, Fürka paß en de Nufenpaß die op de grens ligt tussen het kanton Ticino en Wallis waar Johann woont. In Wallis zijn er door toedoen van deze sneeuw ook aardverschuivingen gemeld.

Op de grens tussen Frankrijk en Italië is het verschil tussen gisterenavond en vanmorgen treffend in beeld gebracht. Het weerstation in Bessanese heeft de temperatuurdaling mooi in een grafiek gezet, op de foto’s is de uitkomst zichtbaar.

De grafiek toont de temperatuurdaling in het plaatsje Bessanese met daarop volgende sneeuwval.
Links de situatie gisterenavond 19.45 uur, rechts vanmorgen 8.15 uur.

Ondanks dat de diversen passen die gesloten moeten worden gaan onze harten toch sneller kloppen van dit soort foto’s. Kijk en geniet mee!

Airolo gelegen ten zuiden van de Gottard tunnel
De Hintertuxer Gletscher wie herkent het bordje?
De Jungfraujoch bij Lauterbrunnen heeft ook zijn eerste najaars sneeuw gekregen.
Vorige week nog parasols en bier op de tafels nu heeft het magische wit het overgenomen op de Stubai gletscher.
Besneeuwde skiliften zien we graag, zoals deze in het Italiaanse Val di Sole.
In Zermatt zijn terrassen op niet hele hoge hoogte ook wit geworden.
Uiteraard valt er ook in schneeloch het Kleinwalsertal sneeuw. Zoals hier op de Nebelhorn.

Morgen is Johann er weer met meer details over het verdere verloop van deze interessante weer setting!

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 573 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier