klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Iedereen weet ondertussen dat meteorologen 1 september als begin van de herfst beschouwen. Blijkbaar is moeder natuur ook wel klaar met de zomer. Terwijl de astronomische herfst pas begint op 23 september, ligt er al sneeuw in de Alpen!

Vorig weekend hadden we aldaar nog te maken met tropische temperaturen en nu gooien ze het daarboven over een totaal andere boeg. Het is duidelijk te koud voor de tijd van het jaar.

De temperatuur anomalie is duidelijk te koud voor een groot deel van de Alpen. bron: wetterzentrale.de

Diversen bergpassen zijn afgesloten omdat ze onbegaanbaar zijn geworden voor het verkeer. Met namen in Zwitserland zijn passen boven de 2200 meter afgesloten zoals bijvoorbeeld de Gotthard paß, Fürka paß en de Nufenpaß die op de grens ligt tussen het kanton Ticino en Wallis waar Johann woont. In Wallis zijn er door toedoen van deze sneeuw ook aardverschuivingen gemeld.

Op de grens tussen Frankrijk en Italië is het verschil tussen gisterenavond en vanmorgen treffend in beeld gebracht. Het weerstation in Bessanese heeft de temperatuurdaling mooi in een grafiek gezet, op de foto’s is de uitkomst zichtbaar.

De grafiek toont de temperatuurdaling in het plaatsje Bessanese met daarop volgende sneeuwval.
Links de situatie gisterenavond 19.45 uur, rechts vanmorgen 8.15 uur.

Ondanks dat de diversen passen die gesloten moeten worden gaan onze harten toch sneller kloppen van dit soort foto’s. Kijk en geniet mee!

Airolo gelegen ten zuiden van de Gottard tunnel
De Hintertuxer Gletscher wie herkent het bordje?
De Jungfraujoch bij Lauterbrunnen heeft ook zijn eerste najaars sneeuw gekregen.
Vorige week nog parasols en bier op de tafels nu heeft het magische wit het overgenomen op de Stubai gletscher.
Besneeuwde skiliften zien we graag, zoals deze in het Italiaanse Val di Sole.
In Zermatt zijn terrassen op niet hele hoge hoogte ook wit geworden.
Uiteraard valt er ook in schneeloch het Kleinwalsertal sneeuw. Zoals hier op de Nebelhorn.

Morgen is Johann er weer met meer details over het verdere verloop van deze interessante weer setting!

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 584 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer