Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Iedereen weet ondertussen dat meteorologen 1 september als begin van de herfst beschouwen. Blijkbaar is moeder natuur ook wel klaar met de zomer. Terwijl de astronomische herfst pas begint op 23 september, ligt er al sneeuw in de Alpen!

Vorig weekend hadden we aldaar nog te maken met tropische temperaturen en nu gooien ze het daarboven over een totaal andere boeg. Het is duidelijk te koud voor de tijd van het jaar.

De temperatuur anomalie is duidelijk te koud voor een groot deel van de Alpen. bron: wetterzentrale.de

Diversen bergpassen zijn afgesloten omdat ze onbegaanbaar zijn geworden voor het verkeer. Met namen in Zwitserland zijn passen boven de 2200 meter afgesloten zoals bijvoorbeeld de Gotthard paß, Fürka paß en de Nufenpaß die op de grens ligt tussen het kanton Ticino en Wallis waar Johann woont. In Wallis zijn er door toedoen van deze sneeuw ook aardverschuivingen gemeld.

Op de grens tussen Frankrijk en Italië is het verschil tussen gisterenavond en vanmorgen treffend in beeld gebracht. Het weerstation in Bessanese heeft de temperatuurdaling mooi in een grafiek gezet, op de foto’s is de uitkomst zichtbaar.

De grafiek toont de temperatuurdaling in het plaatsje Bessanese met daarop volgende sneeuwval.
Links de situatie gisterenavond 19.45 uur, rechts vanmorgen 8.15 uur.

Ondanks dat de diversen passen die gesloten moeten worden gaan onze harten toch sneller kloppen van dit soort foto’s. Kijk en geniet mee!

Airolo gelegen ten zuiden van de Gottard tunnel
De Hintertuxer Gletscher wie herkent het bordje?
De Jungfraujoch bij Lauterbrunnen heeft ook zijn eerste najaars sneeuw gekregen.
Vorige week nog parasols en bier op de tafels nu heeft het magische wit het overgenomen op de Stubai gletscher.
Besneeuwde skiliften zien we graag, zoals deze in het Italiaanse Val di Sole.
In Zermatt zijn terrassen op niet hele hoge hoogte ook wit geworden.
Uiteraard valt er ook in schneeloch het Kleinwalsertal sneeuw. Zoals hier op de Nebelhorn.

Morgen is Johann er weer met meer details over het verdere verloop van deze interessante weer setting!

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 636 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer