Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Het is vandaag de eerste tropische dag van het jaar. Het kwik liep om 13.20 uur in Arcen op tot 30,3 graden. Op 31 augustus 2019 werd deze tropische grens voor het laatst overschreden dat was toen in Maastricht met 32,2 graden. Vorig jaar hadden we op 2 juni al de eerste tropische dag te pakken. De vroegste tropische dag ooit was op 21 april 1968, er werd toen op meetstations Venlo en Gemert 32,2 graden gemeten. In 1926 lukte het de lente en de zomer geen tropische dag te produceren. Op de dag dat de meteorologische herfst startte werd er in Maastricht een tropische dag gemeten.

Om 13.20 uur werd het voor het eerst in 2020 boven de tropische 30 graden grens op een meetstation. In dit geval in het Limburgse Arcen.

Hitteprotocol

Om 10 uur vanochtend had Rijkswaterstaat in verband met deze komende temperaturen het hitteprotocol geactiveerd. Dit protocol houdt in dat er sprake is van aanhoudende hitte. Besteed daarom extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening kunnen hier meer hinder door ondervinden en worden geadviseerd voldoende te drinken en de woning en uzelf koel te houden. Dit protocol is afgegeven tot tenminste vrijdag 9.00 uur. Laat de hond niet uit op het heetst van de dag, de straat zal de onderkant van uw trouwe viervoeter doen weg schroeien. Laat huisdieren en kinderen niet achter in de auto ook niet voor een paar minuten want de auto is op dit moment een sauna, na een half uur kan het 50 graden zijn in een auto.

Het hitteprotocol geldt voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen.

Verkoeling

Voor een ieder die de warmte nu al zat is, we zien richting het weekend de verkoeling al naderen. Neem ook een kijkje op ons forum waar we dieper op deze kwestie in gaan. En blijf ons vooral volgen zodat je altijd op de hoogte bent.

Het is weer om afkoeling te zoeken bij het zwembad. Foto Joyce Derksen

Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

3 Reactie op “Eerste lokale tropische dag van het jaar”

 • Johann
  24 juni 2020 at 15:04

  Thx Riccardo ! Zolang die dauwpunten onder de 16°C blijven niks aan het handje en gewoon genieten #Zomer.

  • Arjan
   24 juni 2020 at 16:58

   Voor degene die dit willen uitrekenen is er een handige omrekentabel.Vaak is de luchtvochtigheid en de temperatuur wel bekend. De formule is al verwerkt tot het omrekenen van de dauwpunttemperatuur.
   met dank aan tabellenboekje.nl

   • Ricardo
    24 juni 2020 at 22:38

    Dat is een handige @arjan !

Comments are closed.