Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is vandaag de eerste tropische dag van het jaar. Het kwik liep om 13.20 uur in Arcen op tot 30,3 graden. Op 31 augustus 2019 werd deze tropische grens voor het laatst overschreden dat was toen in Maastricht met 32,2 graden. Vorig jaar hadden we op 2 juni al de eerste tropische dag te pakken. De vroegste tropische dag ooit was op 21 april 1968, er werd toen op meetstations Venlo en Gemert 32,2 graden gemeten. In 1926 lukte het de lente en de zomer geen tropische dag te produceren. Op de dag dat de meteorologische herfst startte werd er in Maastricht een tropische dag gemeten.

Om 13.20 uur werd het voor het eerst in 2020 boven de tropische 30 graden grens op een meetstation. In dit geval in het Limburgse Arcen.

Hitteprotocol

Om 10 uur vanochtend had Rijkswaterstaat in verband met deze komende temperaturen het hitteprotocol geactiveerd. Dit protocol houdt in dat er sprake is van aanhoudende hitte. Besteed daarom extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening kunnen hier meer hinder door ondervinden en worden geadviseerd voldoende te drinken en de woning en uzelf koel te houden. Dit protocol is afgegeven tot tenminste vrijdag 9.00 uur. Laat de hond niet uit op het heetst van de dag, de straat zal de onderkant van uw trouwe viervoeter doen weg schroeien. Laat huisdieren en kinderen niet achter in de auto ook niet voor een paar minuten want de auto is op dit moment een sauna, na een half uur kan het 50 graden zijn in een auto.

Het hitteprotocol geldt voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen.

Verkoeling

Voor een ieder die de warmte nu al zat is, we zien richting het weekend de verkoeling al naderen. Neem ook een kijkje op ons forum waar we dieper op deze kwestie in gaan. En blijf ons vooral volgen zodat je altijd op de hoogte bent.

Het is weer om afkoeling te zoeken bij het zwembad. Foto Joyce Derksen
(Visited 129 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

3 Reactie op “Eerste lokale tropische dag van het jaar”

 • Johann
  24 juni 2020 at 15:04

  Thx Riccardo ! Zolang die dauwpunten onder de 16°C blijven niks aan het handje en gewoon genieten #Zomer.

  • Arjan
   24 juni 2020 at 16:58

   Voor degene die dit willen uitrekenen is er een handige omrekentabel.Vaak is de luchtvochtigheid en de temperatuur wel bekend. De formule is al verwerkt tot het omrekenen van de dauwpunttemperatuur.
   met dank aan tabellenboekje.nl

   • Ricardo
    24 juni 2020 at 22:38

    Dat is een handige @arjan !

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer