Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt vanaf de Britse eilanden tot over centraal Europa zorgt in het gehele Alpengebied voor zeer zonnig en zacht lenteweer. Zaterdag en maandag krijgen we te maken met (zwakke) storingsinvloeden.

Gisteren scheen de zon praktisch de gehele dag onafgebroken en enkele overtrekkende hogere wolkenvelden (sluier bewolking) konden de zon nauwelijks frustreren. De temperaturen konden overal weer verder winst boeken en lokaal werd de 20 graden grens overschreden. Zo werd het in het het Zwitserse Ticino, Graubünden en in het Italiaanse Aostadal lokaal 22 a 23 graden. Inneralpin steeg het kwik naar 17 tot 18 graden en elders meest zo tot een graad of 15 a 17. Met de afgenomen wind en in de droge lucht hadden we dus overal te maken met heerlijk condities.

Overigens zijn de 20+ graden voor deze tijd van het jaar niet echt bijzonder en kan het ook nog veel warmer zijn. Zo werd precies 4 jaar geleden op 8 april 2011 in Lugano (Ticino) 30.8 graden geregistreerd. Een dag later op 9 april werd in Locarno-Monti zelfs 31.8 graad gemeten (zie archief – hier – ). Wat de oorzaak was voor deze thermische excessen zo vroeg in het jaar zal voor de meeste lezers wel duidelijk zijn! Markant detail: deze hoge waardes werden in datzelfde jaar slechts nog 2 keer overschreden en wel op 22 en 23 augustus toen het in Locarno 32.1 en 32.5 graden werd.

De komende dagen gaan de temperaturen nog verder omhoog maar zo extreem als in 2011 zal het deze dagen niet worden. Toch zijn ook nu 23 tot 25 graden haalbaar en wie weet kan met wat föhn effecten het kwik lokaal de 25 graden grens gaan halen. We houden het in de gaten!

Voor vandaag en ook morgen kunnen we kort zijn. Veel zon en meest zelfs wolkeloos bergweer met opnieuw die heerlijke vergezichten door de droge lucht. Het is ook in de bergen zeer zacht  emt temperaturen op 2000 meter tussen de 4 en 8 graden en ook op 3000 meter is het 1 a 2 graden in de plus. De vorstgrens bevindt zich rond de 3200 meter. De wind is zwak en komt uit zuid tot westelijke richtingen. Vrijdag kan in de Italiaanse Alpen (Alpi Orobie) wat dichter bewolking gaan binnentrekken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 515 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer