Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt vanaf de Britse eilanden tot over centraal Europa zorgt in het gehele Alpengebied voor zeer zonnig en zacht lenteweer. Zaterdag en maandag krijgen we te maken met (zwakke) storingsinvloeden.

Gisteren scheen de zon praktisch de gehele dag onafgebroken en enkele overtrekkende hogere wolkenvelden (sluier bewolking) konden de zon nauwelijks frustreren. De temperaturen konden overal weer verder winst boeken en lokaal werd de 20 graden grens overschreden. Zo werd het in het het Zwitserse Ticino, Graubünden en in het Italiaanse Aostadal lokaal 22 a 23 graden. Inneralpin steeg het kwik naar 17 tot 18 graden en elders meest zo tot een graad of 15 a 17. Met de afgenomen wind en in de droge lucht hadden we dus overal te maken met heerlijk condities.

Overigens zijn de 20+ graden voor deze tijd van het jaar niet echt bijzonder en kan het ook nog veel warmer zijn. Zo werd precies 4 jaar geleden op 8 april 2011 in Lugano (Ticino) 30.8 graden geregistreerd. Een dag later op 9 april werd in Locarno-Monti zelfs 31.8 graad gemeten (zie archief – hier – ). Wat de oorzaak was voor deze thermische excessen zo vroeg in het jaar zal voor de meeste lezers wel duidelijk zijn! Markant detail: deze hoge waardes werden in datzelfde jaar slechts nog 2 keer overschreden en wel op 22 en 23 augustus toen het in Locarno 32.1 en 32.5 graden werd.

De komende dagen gaan de temperaturen nog verder omhoog maar zo extreem als in 2011 zal het deze dagen niet worden. Toch zijn ook nu 23 tot 25 graden haalbaar en wie weet kan met wat föhn effecten het kwik lokaal de 25 graden grens gaan halen. We houden het in de gaten!

Voor vandaag en ook morgen kunnen we kort zijn. Veel zon en meest zelfs wolkeloos bergweer met opnieuw die heerlijke vergezichten door de droge lucht. Het is ook in de bergen zeer zacht  emt temperaturen op 2000 meter tussen de 4 en 8 graden en ook op 3000 meter is het 1 a 2 graden in de plus. De vorstgrens bevindt zich rond de 3200 meter. De wind is zwak en komt uit zuid tot westelijke richtingen. Vrijdag kan in de Italiaanse Alpen (Alpi Orobie) wat dichter bewolking gaan binnentrekken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 509 times, 1 visits today)