“Een ster” aan de winterhemel | “Ski Juwel” Wildschönau

“Ski Juwel” / Wildschönau” schittert met 145 kilometer pistes

Natuurrijk, traditioneel, gastvriendelijk en sportief: Wildschönau
De in Oostenrijk gelegen gemeente Wildschönau stijgt elk wintersportseizoen meer in populariteit. Onder de gemeente vallen vier dorpjes:

 • Niederau (de meest bekende)
 • Oberau
 • Thierbach
 • Auffach

Gemeente Wildschönau
Wildschönau heeft een imago dat het familievriendelijk is. Het heeft nog niet te maken met de massatoerisme die in vele gebieden in Oostenrijk wel zijn. Hierdoor zijn de prijzen voor een lunch op de piste of een lekker biertje tijdens de apres ski nog betaalbaar. Zit er dan een addertje onder het gras? Klein skigebied? Uitgestorven? Geen uitdagingen? Alle deze addertjes zijn niet aanwezig.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Party time Wildschönau: Maart 2015,  tijd van “Sonnenskilaufs” is aangebroken.

Op wintersport naar Niederau
Vanaf 2012 is er een directe verbinding met het dorp Albachtal waardoor er een flink aantal pistekilometers bij is gekomen. In totaal zijn er nu 145 kilometers aan piste in dit gebied waardoor er veel mogelijkheden zijn. Er zit veel variatie tussen de niveau’s, er is dus voor alle niveau’s een passend aanbod. De directe verbinding door de skibus zorgt ervoor dat je binnen 15 minuten tussen de skidorpen kunt reizen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Winterwonderland Niederau

Het skigebied Niederau is een geliefd skidorp dat niet alleen te danken aan de uitbreiding van het skigebied. We vroegen Dhr. Lech, eigenaar van het VVV in Wildschönau, waarom toeristen zo graag op bezoek komen:

“Het is snel en eenvoudig te bereiken, het heeft naast skien diverse andere mogelijkheden. De sfeer is gemoedelijke en de bevolking is erg gastvrij.
Het ruime aanbod in activiteiten zorgt ervoor dat ook de niet-skiër zich goed vermaakt. ‘Een van de hoogtepunten is de rodelbaan’. Daarnaast kun je hier goed langlaufen, wandelen, paardensleeën en nog veel meer”!

Mede door het huwelijk tussen Alpbachtal is  Wildschönau is het een bestemming geworden voor de echte wintersportliefhebber. De prijs/kwaliteitsverhoudingen zijn in vergelijking met overige steden in Oostenrijk en zijn verreweg uitstekend.

Waarom is het aanbod nog betaalbaar
Je vindt hier nog geen echt massatoerisme met grote hotelketens en overbevolkte pisten. In plaats daarvan hebben de kleine toeristische bedrijven zoals gasthoven en pensionnetjes de overhand. De gemeente Wildschönau kent geen uitbundige après-ski. Van de vier, is Niederau het meest levendige dorp met diverse bars en restaurants die qua gezelligheid niet veel voor elkaar onderdoen. Wellicht een leuke toevoeging is de  skishow die wekelijks wordt opgevoerd.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Alpbach -een geslaagd “huwelijk”

Skigebied: een kostbaar juweel
De naam van het skigebied, Ski Juwel is gebaseerd  op de lang staande mijnbouwtraditie in en rondom de plaats Schatzberg. Daarom is de naam Ski Juwel ontstaan, men beschouwt deze regio als een ‘klein juweeltje’.

Helaas zijn juwelen duur en er stond dus ook een flinke investering tegenover om de samenwerking te verwezenlijken. Zo heeft de verbinding met Alpbachtal alleen al 13,5 miljoen euro gekost. Daarbij is er afgelopen zomer voor ca. 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en zal er binnenkort – voor ongeveer 16 miljoen euro – een nieuwe gondelbaan op de Schatzberg gebouwd worden. De hoofdgedachte van de gemeente Wildschönau is om voornamelijk geld beschikbaar te stellen voor kwaliteitsverbetering.  Op extra pistekilometers hoeft men voorlopig dus niet te rekenen…

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Ski Juwel staat voor kwaliteit en gastvrijheid

Wist u dat…
Wildschönau is dus nog een van die regio’s waar de skimogelijkheden uitstekend zijn, de bevolking gastvriendelijk is,  de prijzen schappelijk zijn en de après-ski rustig, maar gemoedelijk is. Daarnaast heeft wintersport organisatie Summit Travel nog wat interessant wist u datjes over Wildschönau/ Niederau:

 • Het skiseizoen start over het algemeen midden december en duurt tot ongeveer half april

 • In 1947 werd de eerste stoeltjeslift gebouwd in Niederau en sindsdien is het dorp uitgegroeid tot internationale skibestemming.

 • Bestempeld als top regio; nummer 15 van de 600 skigebieden in de rangkering van snowplaza.de

 • Bestempeld als uitstekend skigebied met 4,1 punten uit 5 bij skiresort.de

 • Niederau heeft een eigen skigebied op de Markbachjoch dat zeer geschikt is voor kinderen en beginners

 • Bij Niederau zijn er 2 skischolen met een eigen kinderpark en Nederlandssprekende leraren

 • In 2004 heeft het wereldkampioenschap voor visueel gehandicapten plaatsgevonden in Wildschönau en Prins Edward van het Britse koningshuis was ‘the guest of honor’ tijdens dit evenement

 • Jaarlijks heeft Wildschönau 165.000 bezoekers. Het gemiddelde verblijf is 5,2 dagen en jaarlijks vinden er gemiddeld 855.000 overnachtingen plaats.

 • De Wildschönau regio telt gemiddeld 400 verblijfplaatsen en 7500 bedden

 • Zowel in de zomer als in de winter wonen er 4200 mensen in Niederau

 • Er zijn gemiddeld 600 tot 900 mensen werkzaam in het toerisme. Daarvan werken er alleen al 130 bij de liftmaatschappij

 • ’s Nachts worden de pisten voorbereid door 20 mensen

 • De meeste bezoekers komen uit Duitsland (55%), gevold door Nederland (15%) en Groot-Brittannië (13%)

www.facebook.com/wildschoenau.tirol

Advertorial

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]