Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisterenavond toen ik nog even een ommetje met de honden maakte regende het. Op zo’n momment heb je dan de hoop dat het een paar honderd meter hoger sneeuwt. Helaas, vanochtend toen ik opstond, kon ik de bergen afspeurend, geen spoortje nieuwe sneeuw ontdekken. Wel hier en daar een indicatie dat er deze nacht weer een paar centimeter van onze sneeuwlaag was afgesnoept.

Nou zou dit allemaal niet erg zijn als er, voor de tijd van het jaar, normale hoeveelheden sneeuw zouden liggen. In een tijd van schaarste gaat dat natuurlijk hier en daar pijn doen. Zeker in de gebieden langs de noordkant van de Alpen in Tirol en het Salzburgerland. Op veel plaatsen is de base van de pistes betrekkelijk dun en kan deze niet zoveel hebben. Regen, hoge temperaturen en veel skiers zijn dan niet echt bevordelijk voor de kwaliteit van deze pistes,…. Met oog op de komende drukke weken kunnen we alleen maar hopen dat de kou snel terugkeert en Frau Holle haar kussens in deze gebieden nog eens flink gaat uitschudden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 678 times, 1 visits today)
Advertentie

19 Reactie op “Een rare winter! Update uit het Salzburgerland”

 • Annemarie
  29 januari 2016 at 17:16

  Hallo Rob,

  Ik kijk er altijd wel naar uit weer wat nieuws te lezen over de sneeuw-ontwikkelingen in Lofer. Maar eerlijk Rob, ik stel voor dat je volgende bericht pas weer eind volgende week is en dat je dan zal schrijven dat het toch behoorlijk kouder is geworden en er donderdag weer een half metertje bijgevallen is…… Dat de vooruitzichten voor de rest van februari gewoon diep winters zullen zijn.

  Zullen we in ieder geval afspreken dat je over zondag geen update gaat geven?!! Tenzij dit toch een sneeuw-update wordt, dan kan ik me er wel in vinden!

  Goed weekend!

  Groeten Annemarie

  • Rob Schellevis
   29 januari 2016 at 19:04

   Hi Annemarie,

   Soms valt de waarheid niet mee helaas, ik zou ook willen dat het anders is maar je hebt er niks aan dat ik schrijf dat hier 2 meter sneeuw ligt terwijl het maar 20 cm is op dit moment,…. 🙂 Ook andere plaatsen langs de noordkant in het salzburgerland en een deel van Tirol kampen met dit probleem. Als je weet hoe het normaal om deze tijd van het jaar is kun je gewoonweg niet schrijven dat het nu top is, zo simpel is het! Tja, pas volgend weekend weer wat schrijven,…. gaat een lastige worden uiteindelijk heb ik een miljoenen contract met Alpenweerman en wordt er dus ook verwacht dat ik iets schrijf. Maar goed, ik zal je tegemoet komen, volgende keer ‘weinig weer’ en veel ‘iets anders’. Ik bedenk wel een onderwerp! Fijn weekend en Liebe Grüße uit Lofer

 • Annemarie
  29 januari 2016 at 19:27

  Haha wat dacht je van tips met alternatieven voor als alle sneeuw is weggespoeld!! 😂😂

  • Rob Schellevis
   29 januari 2016 at 21:10

   Is niet zo moeilijk Annemarie, er zijn hier zoveel musea in de omgeving kun je je wel een weekje vermaken 🙂 Steek je ook nog wat van op, wordt dan een soort educatieve vakantie 😉 Dus een lijstje met iedere dag een ander museum,….!? En dan halverwege de week een tourtje door de Stieglbrouwerij om effe bij te komen,….

 • Sylvia Jansen
  29 januari 2016 at 20:54

  Hoi Rob, wij hebben een pracht week gehad, mooie wandelingen gemaakt, gelanglaufd, met sneeuwschoenen gelopen en vandaag van de ALM naar beneden gelopen, door diepe sneeuw. Zondag rijden we weer naar huis en kijken dan al weer uit naar de volgende keer. De updates vind ik erg leuk.

  • Rob Schellevis
   29 januari 2016 at 21:23

   Hi Sylvia, Super leuk om te horen, jammer van de regenbuitjes deze week maar gelukkig ook veel goede momenten. Leuk te lezen dat je niet alleen aan het langlaufen bent geweest. Er zijn zoveel andere leuke dingen te doen naast het langlaufen en skien. Zijn jullie er zelf op uitgegaan met de sneeuwschoenen of een georganiseerde tocht. Is leuk om te doen maar kan af en toe wel pittig zijn. Het mooie daarvan is dat je op veel plekken kan komen waar je in de winter anders nooit zou komen. Ik zal mijn eerste tochtje niet snel vergeten, zou met een vriend van mij, die redelijk geoefend was, ‘savonds na het sluiten van de pistes ‘nog even’ even naar Loderbichl lopen,….pfffffff heb ik geweten de volgende dag. Kwam mijn bed bijna niet meer uit! Ik wens jullie voor zondag een veilge rit naar huis, geniet morgen van de mooie dag en ik zou zeggen tot de volgende keer in het Salzburger Saalachtal!

 • Annemarie
  29 januari 2016 at 21:27

  Nou Rob, een gezelschap met 5 kinderen tussen 5 en 10 jaar iedere dag een museum bezoeken…….. Doel van de vakantie is hoofdzakelijk gezelligheid….. Ik weet niet of dat een succes wordt. Maar we nemen gewoon onze wandelschoenen mee, dan komt het ook helemaal goed!! Maar hé, die sneeuw gaat nog wel vallen hoor! En dan lijkt een sneeuwschoenwandeling me ook wel wat!

  • Rob Schellevis
   29 januari 2016 at 21:56

   Sneeuwschoenwandeling met kinderen, heb je daarna absoluut rust 🙂 Ze hebben hier overigens hele leuke musea ook voor kinderen,… maar ik begrijp ook wel dat je daar niet voor komt 😉 Zijn dan echt wel leukere / gezelligere dingen te bedenken. Enne volgens mij ga je die wandelschoenen niet nodig hebben,…. toch!?

 • Annemarie
  29 januari 2016 at 22:10

  Ik dacht meer de kids lekker skiën en ik een sneeuwschoenwandeltocht….. Maar als er zoveel verse sneeuw ligt wil ik natuurlijk ook op de ski’s 😃😃. Lofer staat ook voor de zomer op het programma dus dan nemen we dan de wandelschoenen mee!

  • Rob Schellevis
   30 januari 2016 at 13:50

   Ja, is een goed idee om die wandelschoenen voor de zomer te bewaren!! Zijn veel mooie tochten te maken,…

 • c.j.schellevis
  30 januari 2016 at 13:32

  Wij komen over 14 dagen voor inspectie. Overal in de wereld wordt er een puinhoop van gemaakt. Kennelijk doet Oostenrijk daar ook aan mee. Niets kan meer normaal verlopen. 14 februari dat moet het worden. Groeten uit een winderig en regenachtig Zeist.

  • Rob Schellevis
   30 januari 2016 at 13:51

   Ja, dat wereld is overal een beetje in de war. Maar eens kijken wat de weergoden voor ons in het verschiet hebben,….

 • Annemarie
  30 januari 2016 at 16:31

  Tja Rob, maar voor dat miljoenencontract van je wordt er ook verwacht dat je iedere keer weer wat nieuws weet te schrijven! 😉😉 Iedere dag weer opnieuw schrijven dat het sneeuwt en koud is dat mag je in de voorjaarsvakantie iedere dag wel schrijven. Tot die tijd moet je het een beetje spannend houden! 😂😂😂

  • Rob Schellevis
   30 januari 2016 at 18:00

   Zo, mijn dag poetsen zit er weer op, gasten ingecheckt dus tijd om te relaxen! Morgen gaat het ‘spannend’ worden. Hoorde vandaag op radio salzburg dat er veel neerslag aan zit te komen, waarschuwen op diverse plaatsen voor overstromingen dus ben benieuwd (ondergrond hard / bevroren dus kan het water niet goed weg). Ben ook benieuwd waar de sneeuwvalgrens morgen komt te liggen,… Welke week hebben jullie vakantie, is nu weer verdeeld over 3 weken, is altijd zo lekker geregeld in Nederland!

 • Annemarie
  30 januari 2016 at 20:45

  Wij zijn er van 27 februari tot 5 maart. Volgens mij was dat vorig jaar zo’n beetje één van de beste weken, was precies na alle vakanties. Morgen eerst maar even genieten van Jumping Amsterdam, is na al dat ski-geweld van afgelopen week een leuke afwisseling! En ben ik niet de hele dag webcams aan het checken 😬😬. Hopelijk valt het allemaal mee!

  • Rob Schellevis
   31 januari 2016 at 07:56

   Is normaal gesproken een mooie week en zoals je al zegt niet zo overspannen druk. En dan nog even om je dag goed te maken een plaatje van de alm vanmorgen vroeg, temp. op dat moment -3.7 graden en nieuwe sneeuw maar kijken hoe de rest van de dag gaat uitpakken, onder in het dal in ieder geval regen.

 • Annemarie
  31 januari 2016 at 16:40

  Als ik de webcam bekijke sneeuwt het nog steeds mooi door!! 👍🏻👍🏻👍🏻

  • Rob Schellevis
   31 januari 2016 at 16:55

   Eigenlijk zou ik het even niet meer met je over het weer hebben,…. maar vooruit dan maar weer! Vannacht en vandaag de hele dag gesneeuwd tot op hoogte loderbichl. Tussen Faistau en Loderbichl natte sneeuw, daaronder regen. Rond half 3 vanmiddig is de regen in het dal overgegaan in natte sneeuw. Op de Alm op dit moment -2 graden, de sneeuwval is intensief maar erg veel wind op de alm vandaag alsdus mijn dochter die daar skiles geeft. Goed nieuws toch,….!?

 • Annemarie
  31 januari 2016 at 17:05

  Ik ben voor vandaag weer helemaal gerust!! Gelukkig geen weggeregende pistes!! 😃😃

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier