Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen is het tamelijk rustig juniweer. De stroming blijft nog tot aan donderdag noordelijk in de hele Benelux. Wel ligt er vanaf vanavond Noordzeebewolking op de loer, die met de noorden- tot noordoostenwind een stuk het land op kan komen. Op dinsdag kan deze langs de westkust misschien een spatje regen geven. Verder is het tamelijk zonnig, behalve in de Ardennen en Luxemburg. Na een koude nacht met minima tot 3 of 4°C kan het overdag 18°C worden in het zuiden.

De woensdag ziet er niet veel anders uit: de wolkenvelden die in de ochtend aanwezig kunnen zijn lossen tamelijk snel op, behalve misschien op zee, zodat het dan langs de kust niet overal zonnig zal zijn. In het binnenland kan het 23°C worden, want ondertussen dringt er op grotere hoogte een stuk warmere lucht op vanuit het zuiden. Aan de grond blijft de wind nog noordoostelijk en neemt wat toe in kracht.

Voor de donderdag zijn de verschillende computermodellen het nog niet helemaal eens! Een lagedrukgebied boven Frankrijk geeft daar soms forse regen, maar hoe snel komt die onze kant op? Het Franse NMM-model geeft een maximumtemperatuur van 29°C in zuidoost Nederland, maar als de bewolking van het genoemde laag iets eerder naar het noorden trekt dan zit dat er niet in. Daarbij is het ook de vraag of het wel tot de avond droog blijft. Een volgende verwachting moet dat verder duidelijk maken. Op dit moment wordt de meeste regen trouwens pas op vrijdag verwacht.

Op vrijdag trekt de warmte alweer weg naar het oosten, waarna er opnieuw een flinke afkoeling volgt. Stabiel zomerweer zit er voorlopig dan ook niet in.

Volg het Topshelf Open ook via Topshelf Open Facebook en voor alle news en acties speciaal ook via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores