In mijn vorige blog schreef ik nog over het slechte weer hier in de alpen, gelukkig is de tijd van “plantjes afdekken” onder zeil voorbij!
We hebben inmiddels een aantal mooie zomerdagen achter de rug, de temperaturen schommelen een beetje, maar ik ben tevreden……
Zo tevreden zelfs dat ik besloot, buiten mijn kruidentuintje, een moestuintje aan te leggen, tenslotte teelt bijna iedere Tiroler zijn eigen sla, tomaten, prei, koolrabi en al het andere meer waar veel vitamine in zitten! En ik kan jullie mededelen dat alles groeit als kool.
Volgens mij ben ik nu echt klaar met het inrichten van “de tuin” en blijft er wat meer vrije tijd over om te gaan genieten van de omgeving en wat mooie foto’s te maken.

IMG_3366


Ik ben zo’n type persoon die graag in de auto stapt, een stukje rondrijdt om vervolgens prompt op de rem te stampen om een foto te maken. Helaas kan dat diegene die achter me rijdt niet altijd waarderen. Met een gebaar van sorry sorry, kom ik er eigenlijk nog altijd goed vanaf.
 Zo reed ik gisteren richting de Silvretta Hochalpenstrasse. Deze prachtige weg brengt me dan naar het Silvretta Stuwmeer en daar…..daar kan ik zo intens genieten van de Alpen. De weg ernaar toe is al zo mooi, met mijn fototoestel op schoot en mijn rechter voet niet ver van het rempedaal, rij ik in alle rust naar boven. 
De eerste koeien komen me al tegemoet en ik zet de radio af, want het geluid van de bellen aan hun nek vind ik geweldig. De koeien die in de winter in de stal staan en in de zomer heerlijk kunnen grazen op de almen. In mijn volgende blog zal ik eens wat meer schrijven over de koeien en de almen hier.
 Terwijl ik mijn weg vervolg is het moment daar…prompt op de rem!!! Die waterval aan de linkerkant heb ik al zo vaak gefotografeerd, maar toch…Vandaag ziet deze er weer anders uit, dus uitstappen en klik klik, even van de andere kant ook een foto en hup, weer in de auto verder naar boven…..
Wanneer je vanaf onze kant de Silvretta op rijdt, krijg je te maken met 2 haarspeldbochten. Ga je de Silvretta aan de andere kant naar beneden, je komt dan in het Montafon, dan krijg je nog met 32 andere haarspeldbochten te maken.

IMG_3381

Inmiddels ben ik boven…. het water van het stuwmeer glinstert door de zonnestralen, in de verte een paar wolken die steeds dichterbij komen. Maar wat is het hier mooi!! Wanneer ik de auto heb geparkeerd loop ik een stukje over de dam, helaas is er geen tijd om het hele stuwmeer rond te lopen. Maar adviseren doe ik het aan iedere vakantieganger. Een gemoedelijke wandeling rondom het meer van ongeveer anderhalf uur, waar je onderweg diverse kleine watervalletjes tegenkomt, bij mooi weer je voetjes kunt laten afkoelen in een kabbelend beekje (zie eerste foto) en de uitzichtpunten krijg je erbij cadeau !! (fototoestel niet vergeten) 
Een bankje nodigt mij uit om te gaan zitten, eventjes dan en weer trek ik het beschermkapje van mijn toestel om een foto te maken, de zoveelste vanaf dit punt maar iedere keer toch weer anders.
Wanneer de zonnestralen mijn armen en gezicht een ander kleurtje hebben gegeven wordt het tijd om terug te rijden…. Onderweg bij een klein meertje neem ik nog een paar mooie stenen mee, leg deze bij thuiskomst bij mijn moestuin. 
De avond valt, uit de wolken komen de eerste druppels en in de verte hoor ik de eerste donder, maar ik kijk terug op een heerlijke dag !
Tot snel …..
Indra

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 143 times, 1 visits today)

één reactie op “Een dag aan het Silvretta Stuwmeer”

  • Johann
    28 juni 2016 at 17:40

    @Indra Thx weer Indra voor het “delen” van een heel mooi stukje Alpen en informatie desbetreffend met onze volgers! Zonnige groeten uit een zomers Oberwallis.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer